VIDEO Microsoft vrea să interacţionezi cu PC-ul, folosind gesturi. „Adevărul“ îţi prezintă conceptul pus deja la lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Abigail Sellen a vorbit despre noul mod în care Microsoft vrea să interacţionezi cu PC-ul. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Abigail Sellen a vorbit despre noul mod în care Microsoft vrea să interacţionezi cu PC-ul. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Microsoft Research a împrumutat un Kinect, l-a ataşat unui PC şi a venit cu o nouă metodă prin care să interacţionezi cu PC-ul. Desigur, nu a fost atât de uşor şi rapid, dar rezultatul final e interesant. „Adevărul“ a văzut gadgetul, iată ce ar trebui să ştii despre acesta şi cum funcţionează.

Kinect a fost una dintre cele mai bune idei pe care Microsoft le-a avut, dar până acum ceva timp a fost „oprit“ doar pentru Xbox 360 şi folosit în jocuri. Microsoft Research, la sediul din Cambridge, Marea Britanie, şi-a prezentat azi noua idee de a folosi Kinect pe un biroul sau, de ce nu? în laptopul tău. 

microsoft interactiune kinect foto razvan baltaretu/adevarul

Abigail Sellen, Principal Researcher la Microsoft Research şi cea care a vorbit despre noua metodă de interacţiune cu PC-ul, a spus că mouse-ul şi tastatura nu trebuie să fie înlocuite, ci augmentate, îmbunătăţite prin astfel de gadgeturi. „Ce nu am vrut să folosim aici a fost modul în care Tom Cruise interacţiona cu tehnologia în Minoriy Report“, a ţinut să precizeze Sellen. „Gesturile nu sunt precise. Ecranul tactil e bun când vine vorba de precizie, la fel şi mouse-ul, dar nu gesturile. Dar nici nu avem nevoie să le facem precise“, a mai explicat aceasta.

Astfel, echipa sa a delimitat tastatura drept câmp de interacţiune. Mai precis, spaţiul de deasupra ei e perfect pentru noua dimensiune a interacţionării. Kinect poate măsura deja distanţa, iar cei care au lucrat la acest proiect s-au folosit de asta. Au inclus „privitul“ 3D în recunoaşterea gesturilor pentru o mai mare acurateţe. Problema este că trebuie o distanţa minimă între Kinect şi zona în care poate recunoaşte ceva, dar asta se poate schimba cu un model nou de cameră.

microsoft interactiune kinect foto razvan baltaretu/adevarul

După cum se vede mai sus, şi în videoclipul de mai jos, Microsoft a luat în calcul să aloce camerelor de pe Kinect şi spaţiul de lângă tastatură. Numai că l-au testat cu câţiva oameni care ar folosi această recunoaştere a gesturilor la birou, iar aceştia s-au plâns de faptul că ar avea hârtii pe lângă ei, pixuri, cărţi, pahare şi atunci ar deveni greoaie orice acţiune. În schimb, Microsoft a ales să decide spaţiul de deasupra tastaturii recunoaşterii gesturilor, a explicat Chris O'Prey, Senior Development Engineer la Microsoft Research.

El a spus că în viitor camera se va micşora, în sensul în care va putea fi integrată şi într-un laptop sau să fie un webcam de dimensiuni mai mici. Au investit cam doi ani de muncă în acest proiect şi nu vor să înlocuiască ecranul tactil cu acesta, ci să aducă un plus lucrului cu PC-ul. „Este incomod să foloseşti un ecran tactil pe un desktop, trebuie să te întinzi peste birou, îţi obosesc mâinile. Dar aşa, cu Kinect şi această metodă de interacţiune, e mult mai uşor să activezi un meniu sau să setezi ceva“, a mai spus O'Prey.

„Tastatura este un accesoriu de input foarte bun, nu vrem să schimbăm asta, dar o putem augmenta“, a rezumat Sellen ideea din spatele Kinectului pentru PC. În videoclipul de mai sus sunt câteva demonstraţii. O'Prey a spus că au făcut câteva teste, iar în cam 40 de minute oamenii au învăţat cum funcţionează sistemul. Totuşi, există riscul să uite câteva gesturi mai puţin folosite sau mai complicate. Nu există încă o dată de lansare sau un preţ, dar dacă Microsoft se ţine de această idee, atunci ar fi fezabil în cam un an.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite