Şeful Apple, despre rivali ca Google şi Microsoft şi viitorul în tehnologie: în doi ani, tabletele vor depăşi PC-urile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După interviul cu trioul care conduce Apple, „Businessweek“ publică interviul complet cu Tim Cook, directorul executiv al Apple. El vorbeşte despre tablete şi „post-PC era“, dar şi marile probleme ale Android şi cum au imitat şi alţi producători modelul Apple.

Tim Cook, în interviul „Businessweek“, explică viziunea lui asupra Apple şi cum iOS 7 nu a fost schimbat doar de dragul schimbării, ci pentru că o transformare era necesară, iar inovaţia nu aduce, mereu, schimbări. „Este semnificativ mai bun decât iOS 6 sau oricare altul de dinainte şi cu siguranţă este mai bun decât oricare alt sistem de operare disponibil“, a declarat acesta.

Când vine vorba de piaţa dispozitivelor mobile, pentru Cook şi Apple nu există un alt treilea rival, iar totul e structurat acum pe două platforme mai mult decât în trecut (în vremea Windows şi Apple OS). „Există o diferenţă foarte mare între cota de piaţă şi numărul oamenilor care folosesc dispozitivul. Şi nu ar trebui să surprindă pe nimeni. [...] Asta e important pentru noi, pentru că niciodată nu am vrut să vindem cel mai mult. Noi vrem să vindem ce-i mai bun şi să oferim cea mai bună experienţă de utilizare şi să avem cei mai fericiţi clienţi“, a afirmat Cook.

Directorul Apple a vorbit şi despre tablete, aceste dispozitive ale erei post-PC, după cum o vedea Steve Jobs. Înainte de a estima cât de mult va creşte folosirea tabletelor, Cook a spus despre cele cu Android că dacă nu livrează la nivelul aşteptărilor oamenilor, aceştia nu ar mai fi tentaţi să cumpere alta în viitor. „Mereu am spus că piaţa tabletelor o va depăşi pe cea a PC-urilor. Am spus asta încă din vremea în care era o nebunie să afirmi aşa ceva. Este clar că suntem la 24 de luni distanţă de acel moment“, a spus Cook.

Cei doi ani de aur

Revenind la Android şi fragmentarea platformei, Tim Cook a expus problema din perspectiva utilizatorului care îşi cumpără un telefon cu contract la operator pe doi ani de zile. Doi ani în care se aşteaptă ca telefonul să fie la zi. „În esenţă, până când îşi cumpără ei un telefon, multe dintre aceste versiuni ale sistemului de operare sunt vechi. Nu sunt cele mai noi, când oamenii le cumpără, a explicat Cook. Astfel, atunci când îşi încheie contractul, au un sistem de operare vechi de trei-patru ani. E ca şi cum aş avea pe iPhone iOS 3. Nu-mi pot imagina asta“.

Tim Cook a vorbit şi despre rivali, companii ca Nokia, Google sau Microsoft care în urmă cu 6 ani, când Apple îşi prezenta primul telefon, conduceau pe pieţele lor sau, cum e cazul Google, nu se gândeau să intre pe piaţa de dispozitive mobile. „Modelul Apple“, după cum este numită abordarea companiei de a produce software şi hardware, se pare că a ajuns să fie imitat de alţii.

„Când Apple a intrat în această industrie, cei mai mulţi oameni credeau că doar atât se poate, produsele nu pot fi mai bune. Cu siguranţă Microsoft nu se gândea să cumpere Nokia şi mă îndoiesc că Google se gândea să cumpere Motorola. [...] Toţi au divizii hardware şi Microsoft e pe cale să aibă una. Le-a luat ceva timp. Google a cumpărat una. Poţi să dezbaţi eficienţa, dar e clar că au ajuns la concluzia că e necesară“, a argumentat Cook.

După iPhone, iPad şi iPad mini, când să mai fie aşteptat un produs inovator? „Unii oameni au definit sau au redefinit inovaţia. Pentru ei, inovaţia înseamnă doar o nouă categorie. Şi eu nu văd lucrurile aşa. [...] Dacă te uiţi la aceste produse, sunt multe noutăţi în ele, de la cititorul de amprente la bliţul dual-LED şi puterea de procesare“, a afirmat acesta. În încheiere, el a explicat care e misiunea Apple. „Să aibă cele mai bune produse din lume care aduc ceva bun în vieţile oamenilor. [...] Nu să avem cea mai mare cotă de piaţă, dar e rezultatul primului lucru bine“, a spus Tim Cook.

Interviul complet cu Tim Cook e disponibil pe site-ul „Businessweek“.

Hai să discutăm şi pe Facebook la „Tech Adevărul“

Află mai multe despre Apple: 

Tim Cook, Apple: „Piaţa de smartphone-uri e plină de gunoaie, iar noi nu suntem în industria gunoaielor“

Record pentru iOS 7 de la Apple: în 24 de ore a ajuns la acelaşi nivel cu Android Jelly Bean lansat în urmă cu un an

La coadă la iPhone 5s şi 5c au stat şi spioni trimişi de Samsung. Căutau să afle ce este atât de interesant la Apple

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite