VIDEO FOTO HTC One (M8) a fost lansat. Câţi megapixeli sunt suficienţi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul HTC One (M8) – cunoscut până acum şi sub  numele de HTC One 2 sau HTC M8 – a fost lansat oficial, miercuri, în cadrul unui eveniment organizat la Londra. Tech Adevărul a fost prezent la eveniment şi vă oferă primele impresii despre noul HTC One.

HTC One (M8) - da, chiar aşa se cheamă, neinspirat nume - vine cu o serie de îmbunătăţiri - unele mai importante decât altele - dar nu este foarte diferit faţă de modelul de anul trecut. 

Înainte de toate să trecem în revistă specificaţiile tehnice. Noul HTC One are un display cu diagonală de 5 inci şi rezoluţie 1920x1080 (full HD), cu 0,3 inci mai mare faţă de modelul de anul trecut. Sub el se ascunde un procesor Snapdragon 801 tactat la frecvenţa de 2,3 Ghz şi o memorie RAM de 2GB.

Noul HTC One este dotat cu trei camera foto: una frontală şi două pe spate. Camera principală este de 5 MP, iar pe spate găsim o cameră UltraPixel cu două bliţuri LED şi o camera suplimentară de care este capabilă să citească profunzimea unei imagini. Voi vorbi despre acest aspect mai târziu.

Bateria este de 2.600 mAh şi producătorii promit o autonomie cu 40% mai mare. HTC One (M8) are un spaţiu de stocare de 16 sau 32GB.

Design

Din punct de vedere al designului, pot spune că taiwanezii au reuşit să îmbunătăţească perfecţiunea. HTC One a fost unul din cele mai frumoase şi bine-construite telefoane din 2013 şi HTC One (M8) va ocupa cu siguranţă un loc fruntaş pe podium în 2014.

Corpul este făcut tot din aluminiu şi designul este tot unibody (dintr-o bucată). Telefonul este mai lung decât cel de anul trecut, din cauza ecranului mai mare, dar aduce şi un plus de eleganţă, având marginile rotunjite. În faţă obsevăm difuzoarele Boom Sound şi banda neagră pe care este trecut logo-ul HTC. Pe marginea din dreapta găsim butoanele pentru volum, dar şi un slot pentru card microSIM. Pe marginea de sus avem butonul de power, pe cea de jos slotul pentru căşti şi slotul microUSB, iar în stânga se află un slot pentru card microSD. 

Telefonul pare chiar mai uşor decât cel de anul trecut, în ciuda faptului că cei de la HTC se laudă acum cu o carcasă realizată 90% din metal. HTC One (M8) este solid şi nu alunecă din mână. 

Este o adevărată încântare pentru ochi şi noile culori - Gunmetal Gray, Glacial Silver şi Amber Gold - se potrivesc de minune cu noile finisaje. 

Poate mă grăbesc să fac altfel de afirmaţii, dar HTC One (M8) este cel mai frumos telefon al anului. Cu siguranţă este cel mai frumos telefon de la vechiul HTC One încoace. 

image

Performanţă

În cele câteva minute pe care le-am avut la dispoziţie cu telefonul, nu a fost nimic care să îmi dea de înţeles că noul One (M8) nu este printre cele mai puternice telefoane din prima jumătate a acestui an. În meniu nu există niciun pic de lag şi browsing-ul este foarte rapid. 

Nu aş putea spune că am observat o îmbunătăţire semnificativă faţă de modelul de anul trecut, dar sunt sigur că diferenţa dintre procesoare se va observa când vine vorba de activităţile mai solicitante, precum gamingul.

Display

La prima impresie, HTC One (M8) afişează imaginile la fel de bine ca şi vechiul model. Avem o densitate mai mică a pixelilor (din cauza diagonalei mai mari), dar imaginile sunt foarte clare şi luminozitatea este mare.  

image

Cameră foto

Cei de la HTC au păstrat conceptul de Ultrapixel şi pentru HTC One (M8). Camera principală de pe spate are tot 4MP, dar a fost îmbunătăţită astfel încât să fie şi mai sensibilă la lumină. De asemenea, am observat o uşoară creştere a contrastului care este binevenită. 

Deasupra camerei principală se află o altă cameră care are un rol interesant. Aceasta funcţionează ca un senzor de profunzime ce analizează distanţa la care se află obiectele fotografiate. Asta îi permite utiliaztorului să focuseze fie pe obiectele din faţă, fie pe cele din spate. Am observat, totuşi, că obiectele trebuie să fie la o distanţă destul de mare unul faţă de celelălat pentru ca această funcţie să aibă rezultatul dorit. 

De asemenea, utilizatorul poate să selecteze acum obiectele aflate în prim plan şi să aplice diferite efecte pe fundal. 

Există acum şi un mod Manual, care îi permite utilizatorului să umble la setări precum ISO, EV, White Balance etc. 

Camera frontală a fost şi ea îmbunătăţită, sărind de la 2MP la 5MP. Cei de la HTC recunosc importanţa selfie-urilor în zilele noastre aşa că au creat şi un mod special pentru acest tip de fotografiere. 

Acum, ambele camere (cea frontală şi cea principală) pot fi folosite simultan, la fel ca la Samsung Galaxy S4 (şi S5). 

image

Şi funcţia Zoe (cea care permite realizarea de colaje din materialele video şi foto din telefon prin aplicarea unor efecte aleatorii) a fost îmbunătăţită. Utilizatorul poate acum să modifice clipurile obţinute din alăturarea imaginilor şi a clipurilor video, poate selecta efectul pe care îl doreşte şi poate adăuga propria melodie pe fundal. De asemenea, clipurile Zoe pot fi partajate direct de pe telefon. 

Difuzoarele BoomSound au primit şi ele atenţie. Sunetul este mai puternic decât la vechiul One şi (nu credeam că se poate) mai clar. HTC One (M8) străluceşte la acest capitol.

Autonomie

Bateria de pe HTC One (M8) este 2.600 mAh şi producătorii promit o autonomie cu 40% mai mare faţă de versiunea anterioară a telefonului.

Acum există şi o funcţie numită extreme Power Saver care transformă interfaţa HTC One (M8) în una minimalistă, de bază. Funcţia permite realizarea de apeluri, trimiterea de SMS-uri şi actualizarea conturilor de email, dar cam atât. 

image

Control prin gesturi

Cei de la HTC au integrat şi o serie de gesturi, pentru a-i ajuta pe utilizatori să acceseze mai rapid funcţiile importante. Acestea funcţionează atunci când ecranul este stins. 

De exemplu: dacă ridicăm telefonul în modul portret şi batem de două ori în ecran, telefonul se trezeşte; dacă facem un swipe spre stânga, ne apare panoul de widgeturi şi dacă facem swipe spre dreapta, intrăm în BlinkFeed. Dacă ridicăm telefonul pe orizontală şi apăsăm butoanele de volum, accesăm camera. 

Unele persoane ar putea considera aceste gesturi utile, însă eu nu prea am fost impresionat. 

Software

HTC One (M8) vine cu Android 4.4.2 Kit Kat preinstalat, dar şi cu noua interfaţă Sense 6.0, denumită ”al şasele simţ” (n.red. - Sixth Sense). Aceasta are o serie de îmbunătăţiri şi utilizatorul poate acum să schime culoarea temei. 

Ecranul Blinkfeed a primit şi el un upgrade. Acum, acesta poate afişa informaţiile de la gadgeturile de monitorizare a activităţii Fitbit. De asemenea, acum se pot creea feed-uri personalizate în funcţie de subiectele preferate şi pot primi sugestii de la Forsquare. 

image

Concluzie

HTC One (M8) nu este nimic mai mult decât o versiune îmbunătăţită a lui HTC One. Din punctul meu de vedere, asta nu este un lucru rău. Taiwanezii au mizat exact pe lucrurile care au adus popularitatea modelului de anul trecut: design, cameră, sunet. Îmbunătăţirile nu sunt foarte mari dar ar putea să-i convingă pe unii să achiziţioneze telefonul.

Prima mea întâlnire cu el a fost una plăcută şi am fost impresionat de design şi de calitatea multimedia (audio, foto, display) mai mult decât orice. 

Vom reveni cu un review mai detaliat în săptămânile următoare. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite