Vestea surprinzătoare pentru fanii Apple: e mai vulnerabil decât Windows

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemele de operare de la Apple au reuşit ”performanţa” de a depăşi Windows la capitolul vulnerabilităţi conform unui nou studiu.

Foarte mulţi utilizatori consideră Windows cel mai nesigur sistem de operare din ziua de azi. Având în vedere numărul uriaş de utilizatori ai sistemului de operare de la Microsoft, probabil că acest lucru este adevărat. OS X, sistemul de operare al celor de la Apple, este văzut drept unul mult mai sigur, însă până acum principala apărare a acestuia împotriva hackerilor a fost chiar numărul mult mai mic de utilizatori.

Dar lucrurile s-au schimbat în ultimul timp. OS X şi iOS au acum mult mai mulţi utilizatori şi ar putea reprezenta o ţintă din ce în ce mai atractivă pentru atacatorii din mediul online. După cum scriu cei de la HotHardware, Apple chiar domină anumite segmente, precum cel al laptopurilor mai scumpe de 1.000 de dolari. Din aceste motive, cei de la GFI au publicat un clasament al sistemelor de operare în funcţie de vulnerabilităţi. iar situaţia celor de la Apple nu este chiar plăcută.

Studiul complet îl găsiţi la colegii de la playtech.ro. 

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite