Parteneriat româno-japonez pe piaţa locală de IT: tinerii programatori vor avea ocazia să lucreze în ţara asiatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
parteneriat romano-japonez it

Wise Finance Solutions, companie de consultanţă în atragerea fondurilor europene şi a ajutoarelor de stat, anunţă parteneriatul cu Human Resocia, un grup japonez de dezvoltare a resurselor umane.

Parteneriatul reprezintă o iniţiativă de pregătire a absolvenţilor de IT atât din România, cât şi din întreaga Europă, pentru recrutarea pe piaţa muncii din Japonia. 

Mai precis, Human Resocia va organiza seminare dedicate limbii şi culturii nipone în cadrul facultăţilor de IT partenere şi va oferi contracte de muncă absolvenţilor din IT cu durata de până la trei ani.

Proiectul debutează în România, urmând să acopere întregul continent, iar ţara noastră va funcţiona drept centru de operaţiuni. 

Mai mult, companiile japoneze înrolate în program vor onora contribuţiile aferente contractelor de muncă atât în Japonia, cât şi în România, pentru fiecare angajat în parte.

Alegerea României drept centru de operaţiuni pentru Europa vine în contextul unei excelente relaţii diplomatice între cele două ţări, a ritmului accelerat de creştere economică înregistrat de ţara noastră, precum şi a potenţialului pe zona de IT.

Programul aduce beneficii IT-iştilor europeni prin prisma tehnologiilor de ultimă oră la care vor avea acces şi a proiectelor complexe în care vor fi implicaţi, dar şi Japoniei, susţinând obiectivul de acoperire a deficitului de forţă de muncă din această industrie.

Wise Finance Solutions va funcţiona în cadrul programului drept companie de consultanţă care cunoaşte diferenţele de limbă, cultură şi convenţii dintre cele două ţări, oferind suport activ pe partea de organizare a centrelor de predare, de selecţie şi îndrumare a aplicanţilor.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri