Papa Francisc şi tehnologia: foloseşte maşina de scris, dar aprobă folosirea internetului ca o „parohie virtuală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papa Francisc a fost analizat pe toate faţetele, inclusiv pe cea a implicării sale pe internet. Deşi 1,2 miliarde de catolici îl vor urmări de acum încolo în toate momentele sale, Papa Francisc nu îi urmăreşte pe niciunul pe Facebook sau pe Twitter.

Noul Papă încă foloseşte maşina de scris pentru a-şi scrie documentele şi nu se pricepe foarte mult la calculator, scrie phys.org. În timpul cât a fost cardinal în Argentina, el a avut o pagină de Facebook, dar nu a administrat-o singur, dar a binecuvântat crearea unei parohii virtuale unde mulţi puteau să se roage împreună cu el.

„Cardinalul nu a înţeles foarte bine, dar i-am explicat. I-am arătat ecranul computerului şi s-a uitat la site şi l-a autorizat pentru a ne ruga la Dumnezeu online”, a declarat Guillermo Marco, fostul său purtător de cuvânt.

„E un om căruia îi place să asculte. Mulţi îi cereau audienţe. Vorbeau 45 de minute încontinuu, iar el tăcea. Apoi spunea trei fraze. În termeni moderni, putem să spunem că este foarte asemănător Twitter”, a mai spus Marco.

Cu toate că el în sine nu se pricepe foarte bine la tehnologie, fostul cardinal Jorge Mario Bergoglio susţine atitudinea Bisericii Catolice de a se implica în lumea digitală, una care a început din 2012 şi care a culminat cu crearea contului oficial de Twitter al Papei Benedict al XVI-lea. „Încercăm să luăm legătura cu familiile care nu vin la Biserică. În loc să fim o Biserică ce întâmpină şi primeşte, mai bine suntem una care iese afară, la femei şi bărbaţi care nu vin la noi, care nu ne cunosc sau sunt indiferenţi la activitatea noastră”, a spus în 2012 Jorge Mario Bergoglio.
 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite