MWC 2014 Samsung Gear 2 - un nou ceas inteligent, care rulează pe sistem de operare nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

MWC 2014 Samsung a anunţat în preambulul Mobile World Congress de la Barcelona cele două noi ceasuri inteligente, care înlocuiesc Samsung Galaxy Gear. Îmbunătăţirile sunt discrete şi neconvingătoare, dar vestea cea mare este trecerea la sistemul de operare Tizen, dezvoltat chiar de către Samsung.

Samsung a renunţat la denumirea de “Galaxy” din numele ceasului, păstrând doar Samsung Gear 2 şi Samsung Gear Neo. Diferenţa dintre cele două o face prezenţa camerei foto. Ambele ceasuri inteligente rulează sistemul de operare Tizen, dezvoltat chiar de către gigantul sud-coreean, care înlocuieşte Androidul modificat prezent pe prima generaţie a smartwatch-ului.

La MWC 2014 cele două ceasuri inteligente vor fi expuse la standul Samsung. Cele două au acelaşi procesor de 1 Ghz, dual core, care înlocuieşte procesorul single core de 800 de Mhz de pe Galaxy Gear. Teoretic cele două ceasuri vor fi mai rapide şi mai fluide decât predecesorul lor.

Ecranul se păstrează la dimensiunea de 1,63 de inci, pe tehnologie Super AMOLED, cu rezoluţie de 320x320 de pixeli. Memoria internă este de 512 RAM, iar capacitatea de stocare de 4 GB.

Ceasurile au un player de muzică ce se conectează prin Bluetooth la căşti, infraroşu, un senzor al bătăilor inimii, o baterie de 300 de miliamperi despre care Samsung se laudă că ar rezista 2-3 zile.

Care sunt totuşi diferenţele între cele două ceasuri? Samsung Gear 2 are o cameră de 2 megapixeli, amplasată diferit faţă de primul model. Dacă la Samsung Galaxy Gear camera foto făcea ca gadgetul să fie denumit unul pentru voyeuri, deoarece era amplasat în cureaua acestuia, acum Samsung plasează cameră în corpul ceasului. Acum, curelele se pot schimba între ele, având de ales între negru, auriu şi portocaliu. De asemenea, microfonul este în corpul ceasului.

Ce aduce diferit Tizen? Samsung declară că va aduce aplicaţii noi, dar rămâne curiozitatea dacă ceasul va fi compatibil cu mai multe dispozitive ale producătorului sud-coreean şi nu doar cu mâna de smartphone-uri care au fost disponibile pentru prima generaţie, care nu a avut niciun mare succes. De asemenea, la nivelul designului, Samsung nu a trecut peste look-ul de până acum, unul nu neapărat foarte elegant, ci mai degrabă sport. 

Tech Adevărul vă va aduce video-uri hands on cu dispozitivul de la MWC 2014. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite