Ministrul Comunicaţiilor, despre problemele Orange: „Dacă românii se simt prejudiciaţi, să acţioneze“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO via gov.ro
FOTO via gov.ro

Miercuri după-amiază, Orange a întâmpinat probleme serioase cu reţeaua sa de comunicaţii, ca urmare a unor secţionări ale cablurilor de fibră optică.

Problema ”a apărut ca urmare a unor secţionări multiple simultane ale magistralelor principale de fibră optică în judeţele Bistriţa-Năsăud, Braşov şi Mehedinţi”, arată un comunicat al companiei de telecomunicaţii.

Contactat de România TV cu privire la această problemă, Alexandru Petrescu, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a declarat: ”Am fost informat încă de când a apărut acest incident. 

Au fost trei secţionări din cauza unor lucrări, construcţii civile. Iniţial, la 16:40 au demarat remedierea avariilor, la 17:30 au fost repuse în funcţiune toate operaţiuniile. ”

El a adăugat că ”reţelele de telefonie mobilă au dublă şi triplă protecţie. De data aceasta secţionarea s-a făcut prin triplă protecţie. Anul trecut au fost 1.200 de incidente de acest tip. Nu s-a ajuns la o problematică naţională.”

Ministrul îi încurajează pe utilizatorii Orange să îşi studieze contractele, ”să conştientizeze importanţa drepturilor lor şi dacă se simt prejudiciaţi să acţioneze”.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite