Jocul video fără imagini video sau cum J.S. Joust reinventează leapşa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Titlul „Johann Sebastian Joust“ este un joc video fără imagine video, este jucat folosind controllere pe care nimeni nu le are şi cel mai bine este încercat afară cu doi până la şapte jucători. Până acum, e deja clar că nu e vorba de un joc video clasic.

J.S. Joust este creaţia Die Gute Fabrik, un grup de dezvoltatori independenţi şi care locuiesc în Copenhaga. Joust este jucat folosind controllere Move de la Playstation şi fiecare jucător are câte unul, notează „Polygon“ Mare parte din timp acţiunea se desfăşoară încet, pe acordurile lui Johann Sebastian Bach - de unde vine şi numele jocului. În timpul muzicii lente, controllerele sunt sensibile, astfel că jucătorii folosesc momentul pentru a căuta cel mai bun loc, pentru a-şi stabili strategia.

Apoi, muzica îşi schimbă ritmul, iar sensibilitatea controllerelor scade, astfel că e momentul atacurilor, momentul marcării de puncte. Oamenii se îmbrâncesc, se lovesc, totul pentru a face controllerul să „explodeze“, adică să-şi schimbe culoarea. Până nu ştii despre ce e vorba, poate fi orice, oamenii care îl joacă pot executa un dans bizar, un sport nou sau un fel de artă.

image

Omul care a venit cu Joust şi întregul concept se numeşte Douglas WIlson, iar el este de părere că jocurile video n-ar trebui asociate doar cu statul în faţa unui ecran. „Cred că oamenii îi văd pe alţii cu un controller în faţa unui ecran şi-şi spun: «Bine, jocuri video, nu sunt pentru mine. Pentru că am câteva preconcepţii despre ce sunt jocurile video şi cine le joacă». Ceea ce e un caz neferict, deoarece oricine se poate bucura de ele, a afirmat WIlson. [...] Când elimini ecranul, nu mai arată ca un joc tradiţional.“

Viitorul pentru J.S. Joust este decis de donaţii

Potenţialul Joust a crescut şi datorită controllerului Move. Acesta este ca o lanternă, dar în vârf are o bilă multicoloră care atrage lumea. Jucat în public, noaptea, jocul atrage oamenii, atrage spectatori şi aceştia devin interesaţi de toată acţiunea şi de concept. Iar Move a mai venit cu un bonus, poate semnaliza când un jucător a pierdut. „[...] arată mai mult a sport sau a joc de curtea şcolii care se întâmplă să folosească aceste lumini ciudate“, a mai adăugat Wilson. Dacă ar fi în România, Joust ar părea o leapşa modernă care a căpătat nişte instrumente noi, colorate.

image

Însă creatorul Joust nu are banii necesari lansării la scară mai mare. A încercat, în ultimi doi ani, să strângă fonduri pentru a-l populariza mai mult, dar numele mari din industria jocurilor video n-au vrut să discute prea mult. Acum, J.S. Joust a ajuns pe platforma pentru strângere de fonduri Kickstarter. Cota este de 150.000 de dolari, iar cu o zi înainte de închiderea donaţiilor, proiectul a strâns puţin peste 120.000 de dolari. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite