Intel ar putea cumpăra un producător de cipuri deţinut anterior de AMD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediu Intel din Santa Clara, California. FOTO Shutterstock
Sediu Intel din Santa Clara, California. FOTO Shutterstock

Intel ar putea cumpăra producătorul american de cipuri GlobalFoundries, pentru 30 de miliarde de dolari, potrivit publicaţiei Wall Street Journal, citată de Reuters.

Achiziţia ar fi logică, având în vedere problemele de producţie ale Intel şi deficitul de semiconductori la nivel global.

GlobalFoundries deţine o cotă de piaţă de aproximativ 7% între producătorii de procesoare în funcţie de venituri, potrivit firmei de cercetare din Taiwan TrendForce.

Intel, cu o valoare de piaţă de aproximativ 225 de miliarde de dolari, a promis anul acesta investiţii depeste 20 de miliarde de dolari pentru extinderea facilităţilor de fabricare a cipurilor în SUA. 

Directorul executiv al Intel, Pat Gelsinger, a declarat că sunt în curs de desfăşurare mai multe angajamente interne şi externe.

GlobalFoundries este deţinută de fondul suveran Abu Dhabi Mubadala Investment, care nu participă momentan la discuţii, potrivit Wall Street Journal.

AMD a deţinut GlobalFoundries dar a decis până la urmă că independenţa se potriveşte cel mai bine ambelor părţi. AMD rămâne un client important al GlobalFoundries, în 2021 a încheiat o tranzacţie de aprovizionare cu cipuri de aproximativ 1,6 miliarde de dolari şi asta ar putea complica preluarea de către Intel. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite