Google vs. Marea Britanie: peste 100 de utilizatori au dat în judecată gigantul american pe motiv că i-a spionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google ar putea fi perdantul celui mai mare proces comun din Marea Britanie
Google ar putea fi perdantul celui mai mare proces comun din Marea Britanie

Conflictul dintre Google şi britanici îşi măreşte proporţiile. În doar o săptămână, numărul celor care vor să dea compania în judecată a crescut de 10 ori şi Google riscă să fie parte din cel mai mare proces comun din istoria Regatului Unit.

Peste 100 de utilizatori de telefoane Apple cer despăgubiri de la Google pe motiv că le-au fost spionate aparatele, scrie „Mediafax“. În urmă cu aproape o săptămână a apărut pentru prima dată informaţia că oamenii sunt nemulţumiţi de tacticile Google şi plănuiesc un proces comun. La acel moment erau doar 10 utilizatori.

Unii dintre reclamanţi spun că s-au simţit hărţuiţi după ce au fost bombardaţi cu apeluri şi mailuri conţinând reclame la diverse mărci de haine, publicaţii, bănci, etc. Acestea se regăseau pe site-urile accesate de ei de pe iPhone sau iPad. Reclamanţii mai spun că este posibil ca până la 10 milioane de persoane să fie victime ale strategiei Google de a exploata la maximum informaţiile pe care le are despre utilizatori.

Marc Bradshaw, unul dintre reclamanţi, spune că a verificat instrucţiunile de pe site-ul Google pentru a împiedica compania să-i colecteze datele de navigare prin intermediul telefonului iPhone. „Mi-am dat seama că Google modificase setările de confidenţialitate“, a spus Bradshaw. „Au încercat să spună că a fost o eroare de programare. Dar nu a fost un accident.“

Google nu este la prima abatare în ceea ce priveşte colectarea de informaţii prin produse Apple. În 2012, a pierdut un proces în SUA şi a trebuit să plătească 22,5 de milioane de dolari. Atunci, Google a ignorat cererea de a nu păstra istoricul navigărilor utilizatorilor şi i-a urmărit pe aceştia prin browser-ul Safari. 

Problema din Marea Britanie se restrânge la perioada perioada septembrie 2011 până în februarie 2012. Este vorba de cei care au folosit telefoanele sau tabletele Apple, dar şi browser-ul Safari. De ce îşi urmăreşte utilizatorii? Pentru că Google câştigă 95% din venituri din vânzarea spaţiului publicitar.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite