Google My Account e locul de unde afli tot ce ştie gigantul online despre tine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google oferă un loc unde să-ţi modifici toate setările FOTO AP
Google oferă un loc unde să-ţi modifici toate setările FOTO AP

Google deţine foarte multe informaţii despre tine, dar până acum nu era o metodă simplă de a le afla. Odată cu Google My Account, poţi vedea ce ştie gigantul online despre tine, dar şi istoria internetului, aşa cum l-ai folosit. Noi te învăţăm lucrurile de bază despre Google My Account.

Cum intri pe Google My Account?

Accesează linkul acesta şi vei avea toate setările contului tău Google într-un singur loc - de la parole, la informaţii pe care le oferi către Google prin toate serviciile sau preferinţe.

image

Google My Account - parole şi securitate

Contul tău Google e folosit atât pentru Gmail, cât şi pentru autentificarea pe YouTube sau în sistemul de operare Android. De asemenea, în nenumărate aplicaţii poţi să-ţi faci cont ori cu informaţiile deţinute de Google, ori cu cele de la Facebook. Schimbă-ţi parola des şi, dacă vrei să fii şi mai sigur, adaugă un al doilea factor de autentificare. Adică vei primi un SMS cu un cod de autentificare, de fiecare dată când expiră sesiunea de autentificare.

Adaugă şi un email pe care-l foloseşti pentru recuperarea parolei în caz că ai fost victima unui hacking sau ţi-ai uitat parola. - Aici găseşti toate setările acestea. 

image

Google My Account - Personal info&privacy

Aici e partea de care se sperie mulţi. Ce ştie Google despre tine? Cam toate informaţiile pe care le dai de obicei când îţi faci un cont online, dar şi câteva lucruri suplimentare.

De exemplu, Google ştie ce ai căutat pe internet şi pe ce pagini ai intrat dacă ai folosit Google Chrome. Pe history.google.com vezi toate căutările tale de pe Google de la începuturi până astăzi. Vei afla câte căutări ai şi care sunt site-urile cele mai căutate.

Poţi debifa memorarea căutărilor, dar acest lucru va însemna că nu vei mai primi sugestii automate atunci când eşti pe Google Search sau Google Chrome.

image

Ca să nu rămână nicio informaţie din Chrome în istorie, poţi folosi modul incognito.

Google memorează şi toate localizările tale din Google Maps, majoritatea fiind cele staţionare, între punctele între care te-ai mişcat. Poţi debifa memorarea localizării, dar acest lucru va afecta căutările din Google Maps. În aplicaţia de la Google poţi stabili şi unde înseamnă Acasă sau la Serviciu, pentru acces rapid. Google te lasă să vezi toate locurile în care ai fost.

image

Tot în această pagină vei găsi şi informaţii despre dispozitivele tale cu Android, dar şi istoria căutărilor vocale, dacă ai aşa ceva.

image

Pentru YouTube, ai o istorie a căutărilor şi o istorie a videoclipurilor văzute.

Poţi lăsa contul în mâna cuiva de încredere, în caz că tu nu vei mai avea acces la el sau îţi poţi descărca toate datele şi apoi să le ştergi.

Un lucru important de făcut - du-te în Dashboard şi vezi o imagine de ansamblu a contului tău Google. Aici vei vedea videoclipurile de pe YouTube, istoricul tranzacţiilor (poate ai un copil care a cumpărat o apilcaţie cu banii tăi), istoria căutărilor, aplicaţii instalate de-a lungul timpului, piese ascultate, sursele de ştiri, fotografiile din Google Photos şi tabelele din Google Drive. 

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite