Google a reparat vulnerabilitatea de Android care punea aproape toate dispozitivele în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dispozitivele Samsung sunt primele care vor primi patch-ul ce rezolvă problemele de securitate FOTO Adevărul/Răzvan Băltăreţu
Dispozitivele Samsung sunt primele care vor primi patch-ul ce rezolvă problemele de securitate FOTO Adevărul/Răzvan Băltăreţu

Cei de la Google s-au mişcat rapid şi au lansat un patch pentru sistemul de operare Android ce ar trebui să rezolve problema de securitate descoperită pe 99% dintre dispozitive, potrivit TechRadar.

Săptămâna trecută, utilizatorii de dispozitive cu Android au primit o veste foarte proastă. Din cele aproximativ 900 de milioane de dispozitive cu Android - telefoane şi tablete, 99% pot deveni „zombie“ printr-o vulnerabilitate descoperită de Bluebox Security. Cireaşa de pe tort este că această vulnerabilitate persistă de la versiunea 1.6 a sistemului de operare creat de Google.

Tehnicienii nu au stat cu mâinile în sân şi au reuşit să rezolve problema, însă nu toate dispozitivele cu Android sunt egale în faţa Google. Utilizatorii vor primi update-ul în funcţie de modelul de telefon sau tabletă şi producătorul dispozitivului.

Avantajaţi sunt cei care deţin gadgeturi de la Samsung fiindcă, potrivit Google, „patch-ul a fost trimis partenerilor noştri“ şi „unor producători, precum Samsung“.

Cei de la Google încearcă să-i liniştească pe utilizatori, spunând că „nu am găsit dovezi că eroarea a fost exploată prin Google Play sau prin alte magazine de aplicaţii. Google Play se foloseşte de unelte de securitate pentru a depista astfel de probleme şi funcţia Verify Apps îi protejează pe utilizatorii de Android care îşi descarcă aplicaţiile în dispozitive din alte surse“.

Ce puteau face hackerii cu această hibă de securitate

Aplicaţiile de tip malware puteau fi folosite de către hackeri pentru a obţine de la distanţă date din dispozitive, dar le-ar şi putea controla. Pe blogul Bluebox, Jeff Forristal, directorul tehnic al companiei, a spus că a găsit o modalitate prin care un hacker poate modifica codul .apk al unei aplicaţii fără să altereze semnătura criptografică folosită pentru autentificare.

Altfel spus, o aplicaţie poate trece drept „în regulă“, iar ea să fie, în fapt, afectată de un hacker. Iar partea mai proastă este că aplicaţiile care au trecut de protecţia Android au acces la sistem şi la toate aplicaţiile de pe un dispozitiv.

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

Află mai multe despre cele mai bune telefoane cu Android:

VIDEO Samsung Galaxy S4 şi HTC One - Cât de bune sunt cele mai performante telefoane când rulează Android pur

VIDEO Cum poţi să ai HTC One cu Android pur fără să plăteşti 600 de dolari pe telefonul vândut de Google

FOTO Samsung Galaxy S4 primeşte Android 4.3 neoficial. Galaxy S4 vândut de Google este telefonul favorizat

REVIEW HTC One, miracolul metalic al taiwanezilor

REVIEW Samsung Galaxy S4 - regele Androizilor

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite