Despre ce se va vorbi la How To Web 2013: cum creşte industria tech locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
how to web

Ediţia 2013 a How to Web se desfăşoară în jurul conceptului cheie "Să creştem împreună", un îndemn ce pune în perspectivă dezvoltarea industriei tech locale şi regionale în anii viitori. Pe 20 şi 21 noiembrie, peste 40 de vorbitori internaţionali de excepţie de pe 4 continente vor sosi la Bucureşti pentru a-şi împărtăşi experienţa cu o audienţă estimată de peste 800 de persoane.

How to Web 2013 va explora conceptul central: „Să creştem împreună!”, care propune drept subiect de dezbatere dezvoltarea de companii, produse şi servicii durabile în sfera tehnologiei, alături de valorificarea contextului local ca punct forte. Participanţii vor avea ocazia să descopere aplicaţii concrete ale tehnologiilor şi instrumentelor dedicate dezvoltatorilor web, dar vor avea acces şi la prezentări despre tehnologiile viitorului care influenţează schimbările de paradigmă sau metodologiile de UX/UI.

În cadrul secţiunilor de început ale fiecărei zile de conferinţă, prezentările principale vor aborda teme precum inovaţia şi modul strategic în care pot fi dezvoltate companiile de tehnologie pe termen lung, pentru a aduce beneficii durabile atât fondatorilor, cât şi societăţii. Aceste teme vor fi abordate de vorbitori precum Thomas Hartwing (CTO şi Co-Fondator al King.com, una dintre cele mai importante companii de gaming din lume, care se pregăteşte pentru listarea la bursa din SUA) sau Paul Ford (VP şi CEO SoftLayer, companie de infrastructură achiziţionată de IBM cu 2 miliarde USD la începutul anului).

Principalii participanţi

Adii Pienaar (Co-Fondator şi ex-CEO Woo Themes, liderul mondial în crearea de teme şi plugin-uri pentru Wordpress), din Africa de Sud, şi Kei Shimada (Director of Business Development la Dentsu), din Japonia, vor urca pe scenă pentru a vorbi despre experienţa dezvoltării de inovaţie şi afaceri globale ”de la capătul lumii”.

Tal Siach (Co-Fondator şi CMO Visual.ly, cea mai mare comunitate de infografice şi vizualizare de date din lume, ce are un centru de dezvoltare în Cluj), Michael Levit (Fondator Spigot, startup ce are centrul de dezvoltare în Bucureşti) şi Peter Brodsky (fost Director al centrului R&D al SoundCloud din Sofia) vor participa într-un panel în care vor dezbate opţiunea companiilor de a folosi resursele umane din zona Europei de Sud-Est pentru dezvoltarea tehnică a produselor lor.

Experienţa utilizatorilor în folosirea unui produs sau serviciu este fundamentală pentru succesul unui produs tech la nivel global. Despre acest lucru vor vorbi la How to Web Alex Hunter (CEO Rushmore, de asemenea fost director al departamentului de marketing online al Virgin Group global) şi Ştefan Szakal (CEO şi Co-Fondator X3, cel mai apreciat studio de creaţie din România).

Pe partea de tehnologie, Philipp Kandal (Co-Fondator şi CTO Skobbler) şi Simon Stewart (Software Engineer Facebook si membru de bază al echipei ce dezvoltă Selenium) vor vorbi despre big data, rolul testării automate şi inovaţiile Facebook pentru Android.

Tehnologiile şi instrumentele practice pentru programatorii web vor fi dezbătute pe larg într-un panel de discuţii din care vor face parte Martyn Davies (Developer Evangelist al SendGrid şi specialist in APIs), John Webb (Marketing Director for Startups and Developpers la Rackspace) şi Michael Wawra (Developer Evangelist la Twilio).

Despre tehnologia viitorului

In incheierea conferintei, Christopher Martin (Senior Manager al Bosch) va sustine un discurs despre tehnologiile viitorului, deschizand astfel orizontul asupra a ceea ce ne putem astepta de la discuţiile despre zona de tehnologie din anii ce vor urma.

Pe parcursul celor două zile, scena a doua a conferinţei va găzdui discuţii despre finanţarea afacerilor aflate la început de drum, în compania reprezentaţilor unor acceleratoare de afaceri şi fonduri de investiţii active în regiune, precum Sitar Teli (Managing Partner, Connect Ventures), Jure Mikuz (RSG Capital), Mihai Sfintescu (3TS), Jon Bradford (Managing Director, TechStars), Carlos Espinal (Partner, Seedcamp), Dylian Dimitrov (Eleven Startup Accelerator) sau Lyuben Belov (LAUNCHub).

Scenă pentru startup-uri

În paralel cu How to Web 2013 se va desfăşura o nouă ediţie a Startup Spotlight, competiţie şi program de mentorat adresat celor mai inovatoare 32 de start-up-uri din regiune. În cadrul programului, echipele participante vor avea acces la workshop-uri dedicate, sesiuni de mentorat, întâlniri private cu investitori şi specialişti, precum şi la premii în valoare totală de 20.000 USD, ce vor fi câştigate în urma evaluării proiectelor şi a pitch-urilor ce vor fi susţinute pe scenele How to Web.

Agenda detaliată a evenimentului, lista tuturor vorbitorilor confirmaţi şi detaliile despre achiziţionarea biletelor pentru conferinţă sunt disponibile la http://howtoweb.co.  Echipele de antreprenori inovatori care îşi doresc să participe la Startup Spotlight pot aplica online la http://startupspotlight.co, pana pe 20 octombrie. Participarea la competiţia şi programul de mentorat pentru startup-uri este gratuită pentru cei 32 de finalişti care vor fi selecţionaţi de un juriu format din experţi internaţionali. How to Web este un eveniment dezvoltat cu susţinerea IXIA, X3, SoftLayer, Twilio şi Enterprise Ireland.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite