Comparaţia celor mai bune telefoane de pe piaţă: Cum pot chinezii de la Xiaomi să bată Galaxy S5, One (M8) sau Oppo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Xiaomi Mi4 are dotări la fel de bune ca ale celorlalte telefoane de pe piaţă.
Xiaomi Mi4 are dotări la fel de bune ca ale celorlalte telefoane de pe piaţă.

Ieri, chinezii de la Xiaomi au prezentat modelul Mi4, cel mai bun de anul acesta şi la un preţ mult mai mic decât altele rivale de pe piaţă. Noi l-am comparat cu ce are mai bun lumea tehnologiei de oferit şi nu stă deloc rău, ba chiar ar putea fi noul lider.

Xiaomi Mi4 a fost lansat într-un stil similar Apple, iar acest flagship al companiei ar trebui să o scoată din China şi s-o facă o companie globală, după ce Mi3 a fost o deschidere spre această lume. În primul rând, Xiaomi Mi4 e promovat drept un dispozitiv premium, dar la un preţ mult mai mic decât al alternativelor de la LG, Samsung sau HTC, scrie Playtech.

Când vine vorba de caracteristicile tehnice, are un ecran de 5 inci full HD, un procesor Qualcomm Snapdragon 801 cu patru nuclee, fiecare la 2,5 Ghz, 3GB de memorie RAM, stocare în 16 sau 64GB şi o baterie destul de mare, la 3.080 mAh. Potrivit reprezentanţilor Xiaomi, citaţi de PhoneArena, telefonul ar avea o autonomie de o zi jumătate. Telefonul are şi încărcare rapidă, astfel că într-o oră se poate încărca în proporţie de 60%.

Mai are o cameră de 13 megapixeli care filmează 4K, iar cea frontală are 8 megapixeli pentru cele mai bune selfie-uri. Mi4 rulează Android 4.4.2 KitKat cu interfaţa MIUI. În final, Xiaomi Mi4 va costa 320 dolari (pentru 16GB) şi 400 de dolari (pentru 64GB) – maximum 1.400 de lei. Structura celorlalte telefoane, exceptând iPhone, este cam aşa: procesor cu patru nuclee la peste 2GHz frecvenţa, cel puţin 2GB de memorie RAM, spaţiu de stocare de la 16GB în sus şi ecrane full HD sau mai bune. 

Pe Playtech facem pe larg această comparaţie, iar mai jos oferim o comparaţie rapidă între cele mai bune 6 telefoane de pe piaţă, înainte de Xiaomi Mi4

image
TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite