Bitdefender anunţă tehnologia care poate revoluţiona antivirusul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bitdefender anunţă o tehnologie pentru internetul următorilor ani, când antivirusul nu mai e totul. A fost dezvoltată în ultimii ani şi ar putea fi revoluţionară.

„Trecerea la cloud înseamnă centre de date care servesc utilizatori locali sau globali. În fiecare data center se ajunge la virtualizare. Securitatea devine astfel esenţială la un alt nivel, că totul se va baza tot mai mult pe virtualizarea aceasta“, a declarat Florin Talpeş, director şi fondator Bitdefender. Alături de acesta a vorbit despre noua reuşită a companiei şi Rareş Ştefan, chief strategy officer în Bitdefender.

Bitdefender susţine că prin noua tehnologie care să protejeze date contra hackerilor revoluţionează securitatea mediilor virtuale folosite de marile corporaţii. Aceasta se numeşte Hypervisor Introspection (HVI) şi este lansată în parteneriat cu Citrix, unul dintre jucătorii mondiali în soluţii de virtualizare, cloud computing şi Software as a Service (SaaS). Inovaţia tehnologică propusă de Bitdefender constă în poziţionarea soluţiei de securitate în afara sistemului de operare, oferind acesteia privilegii sporite faţă de cele ale atacatorilor. Ar trebui să asigure astfel o protecţie superioară în combaterea campaniilor de spionaj cibernetic şi a ameninţărilor complexe persistente.

„Sistemele de operare nu au fost construite având ideea de securitate în minte, aşa încât codul periculos rulează cu acelaşi nivel de permisiuni cu soluţiile de securitate. Bitdefender a înţeles să privească securitatea din afara sistemului de operare, astfel încât atacatorii să nu mai poată păcăli în vreun fel detecţia. Tehnologia HVI este complet nouă şi inovatoare şi este deja integrată în arhitecturile de server ale unuia dintre cei mai mari furnizori de servicii de virtualizare, compania americană Citrix”, a declarat Florin Talpeş.

Modalitatea actuală de protecţie oferită de tehnologiile din piaţă presupune că soluţia de securitate funcţionează la nivelul sistemului de operare. Tot acolo ar acţiona şi un eventual atacator. Dacă „paznicul“ şi „hoţul“ sunt pe acelaşi nivel, cu drepturi egale, ameninţările cibernetice complexe reuşesc frecvent să eludeze securitatea oferită de sistemul de operare şi să se execute în acelaşi context şi cu aceleaşi drepturi ca o soluţie de securitate. Tocmai de aceea Bitdefender mută nivelul de acces mai jos, independent de sistemul de operare.

image

„Nu mai urmărim prezenţa unei componente, cum este antivirusul, ci ne-am îndepărtat. Suntem concentraţi pe modus operandi (acesta devine criticcritic) - am schimbat paradigma (n.r.: schimbare adusă de jucătorii mari din industria securităţii cibernetice şi virtualizării). Acum, jucătorii în virtualizare sunt noii furnizori de sisteme de operare. În doi-trei ani veţi observa că aceştia vor domina piaţa“, a spus Ştefan. Microsoft este unul dintre aceştia, în caz că îţi făceai griji privind viitorul celui mai mare furnizor de sisteme de operare. De fapt, cercul este închis: Microsoft a dominat, multă vreme, navigarea pe internet prin Internet Explorer, acum domină prin soluţia Azure şi software în cloud.

„Am identificat o oportunitate concretă de a schimba paradigma. Tehnologia de virtualizare introduce un nou nivel şi ne oferă un avantaj faţă de atacator“, a completat Ştefan.

Revenind la companie, studii recente arată că patru din cinci companii folosesc virtualizarea ca soluţie de reducere a costurilor şi creştere a eficienţei departamentelor IT. Totodată, securitatea datelor este una dintre principalele preocupări ale managementului. Tocmai de aceea, Bitdefender a investit masiv în dezvoltarea tehnologiilor de securitate pentru mari companii, o direcţie strategică care îi permite companiei creşteri constante de două cifre pentru următorii ani. În 2015, vânzările Bitdefender pe segmentul enterprise s-au dublat.

Ca urmare a acestei strategii, Bitdefender accelerează în acest an dezvoltarea hub-ului enterprise (pe vânzări şi marketing) din Santa Clara, California. Compania a reconfigurat în prima parte a acestui an linia de top management prin recrutarea a doi vicepreşedinţi în hub-ul din SUA, responsabili de vânzări, marketing şi soluţii enterprise şi promovarea altor şase vicepreşedinţi în sediul central. Structura completă prevede recrutarea unui vicepreşedinte pe zona de Corporate Marketing. Per total, Bitdefender are peste 1.000 de angajaţi.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite