Avertisment: „generaţia Google” are creierul spălat de internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii care îşi petrec viaţa pe calculator nu învaţă niciodată abilităţi practice FOTO arstehnica.com
Copiii care îşi petrec viaţa pe calculator nu învaţă niciodată abilităţi practice FOTO arstehnica.com

Copiii care îşi petrec viaţa în faţa monitorului de la calculator îşi pierd abilităţile şi creativitatea, a avertizat unul dintre cei mai cunoscuţi inventatori  britanici, Trevor Baylis.

„Generaţia Google” se bazează pe accesul la internet pentru toate aspectele vieţii şi riscă, din acest motiv, să îşi piardă abilităţile practice şi creativitatea, a spus cercetătorul în vârstă de 75 de ani, citat de dailymail.co.uk.

Se poate pierde astfel generaţia următoare de inventatori, din moment ce tinerii nativi ai internetului nu ştiu să facă nimic practic cu propriile mâini, a spus Trevor Baylis. O soluţie propusă de el pentru redescoperirea aptitudinilor vitale este introducerea în şcoli a jucăriilor practice. „Copiii trebuie învăţaţi să experimenteze lucruri practice, nu să devină dependenţi de computer şi de telefonul mobil.

Deşi computerele ar terbui să reprezinte instrumente utilitare, majoritatea tinerilor îşi petrec în faţa lor tot timpul, inclusiv (sau mai ales) pentru jocuri. „Devin dependenţi de căutările pe Google. O mulţime de copii vor avea creierul spălat dacă depind atât de mult de internet, pentru că nu vor mai putea face nimic în alt fel”, a spus inventatorul.

Argumentul său este cel al propriei cariere. Pasiunea pentru invenţii are la bază lumea în care a crescut, foarte diferită faţă de cea actuală, în urmă cu aproape 70 de ani. Trevor Baylis povesteşte că avea doar cinci sau şase ani când a început să inventeze primele dispozitive. „În timpul războiului, când nu eram la şcoală, mergeam afară şi strângeam tot felul de obiecte”, îşi aminteşte inventatorul.

Dacă jucăriile practice ar fi introduse în şcoli şi ar fi folosite pentru a crea obiecte, în competiţii între colegi, aceasta ar încuraja copiii să fie creativi, consideră el.

Multe din invenţiile patentate de Baylis sunt dispozitive care vin în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi. Motivaţia de a le concepe vine de la un accident care s-a întâmplat pe vremea când era acrobat la circ. În 1970, lucra pentru un circ în Berlin când una dintre balerinele care dansau suspendate la înălţime a căzut şi a murit. „Mi-am dat seama, dintr-o dată, că dizabilitatea poate apărea oricând”, a spus el.

La 75 de ani, Baylis lucrează încă în atelierul său de invenţii din sudul Londrei.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite