Acer Predator Helios 700 - Bestia de gaming de la Acer (TECH REVIEW)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acer Predator Helios 700

Acer Predator Helios 700 este cu siguranţă cel mai mare laptop pe care l-am avut vreodată la test, însă îşi justifică dimensiunile prin capacitatea excelentă pe care o are de a fi o maşinărie de gaming.

Primul lucru pe care îl remarci la pachetul lui Helios 700 este dimensiunea, pentru că vorbim de un laptop cu un gabarit serios, cu o greutate totală de puţin sub 5 kilograme. Practic, este mai mult un element de legătură între un laptop şi un desktop, o adevărată staţie relativ mobilă, competentă şi puternică.

Helios 700 este realizat  dintr-o combinaţie de metal şi plastic, şi nu are un aspect „cuminte”  sub nicio formă. Îţi dai seama rapid că ai de-a face cu o bestie construită pentru gaming, al cărei scop este de a-ţi aduce cele mai bune performanţe în jocurile favorite. În pachet vei găsi două surse externe de alimentare, de 330W, menite să se asigure că bateria te va duce mai mult de câteva ore şi că vei putea folosi laptop-ul la întreaga sa capacitate.

Tastatura care „alunecă”

Acer Predator Helios 700

Principala sa atracţie este reprezentată însă de tastatură, care poate fi trasă în jos, oferindu-ţi astfel o mică înclinare în utilizare în partea de jos, care ar trebui să îţi facă încheieturile să se simtă mai confortabil. Este un mecanism unic, pe care Acer îl folsoeşte pe acest Helios 700 şi care poate fi o atracţie serioasă pentru mulţi utilizatori. De altfel, tastatura este solidă, bine construită, beneficiind de iluminare LED şi de un key travel bun. Într-un test de scriere, am atins aproximativ 80 de cuvinte pe minut, foarte aproape de media mea normală, astfel că este bună şi pentru cei care vor să facă mai mult decât să se joace pe acest laptop.

Acer a integrat pe o parte a tastaturii (butoanele WASD) un sistem de taste hibrid, iar în pachet vei primi şi accesorii pentru a le modifica, anume două seturi de capace. Practic, laptop-ul are din pachet taste cu membrană din cauciuc, similare cu cele pe care le poţi găsi pe alte device-uri similare, însă dacă foloseşti unealta inclusă în pachet vei putea să le desprinzi şi să le înlocuieşti cu tastele care au tehnologia MagForce, care sunt pe arc şi se activează mecanic. Astfel, travel-ul acestor taste devine mai lung şi îţi oferă mai multă precizie şi control în cam toate tipurile de jocuri, de la shootere la cele de curse. Este pentru prima oară când văd aşa ceva pe un laptop şi mărturisesc că mi se pare extrem de interesantă această inovaţie.

Dacă tot am vorbit de tastatură şi mecanismul său unic, merită să aruncăm o privire şi la trackpad. Este puţin cam mic pentru gusturile mele şi aş fi preferat să fie poziţionat central, nu uşor către stânga, însă poate fi utilizat fără mari probleme. Cele două butoane de click nu sunt nici ele preferatele mele, din prisma sunetului pe care îl scot, dar oricum prefer să folosesc un mouse cu laptop-urile de gaming în marea majoritate a timpului, astfel că nu m-a deranjat peste măsură.

Conectivitate pentru aproape toată lumea

Acer Predator Helios 700

În ceea ce priveşte conectivitatea, Predator Helios 700 oferă cam tot ce ţi-ai putea dori de la un laptop: găseşti jack-uri de 3,5mm pentru căşti şi microfon, porturi USB-A şi USB-C, un port de Ethernet, HDMI şi un DisplayPort 1.2. Singurul lucru care lipseşte este un cititor de carduri, însă mă îndoiesc că majoritatea utilizatorilor unui astfel de laptop vor avea nevoie de unul.

Display-ul este un Full HD cu rată de 144Hz şi tehnologie G-SYNC de la NVIDIA. Este un ecran bun, însă nu extraordinar. Nu străluceşte în mod special la vreun capitol, dar oferă o acurateţe a culorilor bună, viteza este perfectă pentru gaming şi luminozitatea este şi ea satisfăcătoare. Aş spune însă că cel mai impresionant lucru la acesta este contrastul, de 1440:1, peste mulţi competitori direcţi ai săi.

Configuraţie

Acer Predator Helios 700

Înăuntru avem un procesor Intel Core i9 din a 10-a generaţie, tactat la 2,4Ghz, care poate urca până la 5,3Ghz, combinat cu grafică de la Intel (UHD Graphics 630) şi un GeForce RTX 2080 Super de la NVIDIA, cu 8GB GDDR6. Memoria RAM este DDR4 şi are 32GB, iar Predator Helios 700 este dotat şi cu un SSD de 1TB NVMe.

Avem aşadar o combinaţie excelentă de specificaţii, menită să satisfacă şi cei mai avizi gameri. Şi într-adevăr, nu văd cum nu ai putea să fi satisfăcut de o astfel de combinaţie, care în utilizare s-a dovedit a fi excelentă. Aplicaţia PredatorSense preinstalată îţi permite şi ea să te joci cu multe setări şi să faci acel overclock semnificativ pentru a atinge potenţialul maxim al laptop-ului. În jocuri multiplayer precum Apex Legends şi Rocket League am atins cu uşurinţă 144 fps cu setări pe High şi Ultra, iar în singleplayer-uri solicitante precum Metro: Exodus performanţa a fost stabilă la 90 fps. Cum am spus, e greu să fii nemulţumit de performanţele acestei maşinării, indiferent ce fel de gamer eşti.

Sunetul făcut de sistemul de răcire este unul dintre puţinele dezavantaje ale acestui laptop, însă trebuie să menţionez totuşi că termenii „laptop de gaming” şi „silenţios” sunt antitetici, cel puţin la momentul actual. Nu am întâlnit până acum vreun laptop de gaming care să nu poată fi auzit în timpul unui joc, iar Helios 700 nu face excepţie în acest caz, mai ales dacă îl rulezi în modul Turbo. Nu este însă ceva ce o pereche de căşti nu poate rezolva.

La polul opus se situează sistemul de sunet 5.1, care este un aspect pozitiv. Puternic şi cu un bass bun, sunetul acestui laptop străluceşte în shootere şi se descurcă bine per total şi în alte tipuri de jocuri. Mediile şi înaltele sunt însă adevăratele puncte forte ale sistemului de sunet de pe Predator Helios 700.

O altă parte bună este că temperaturile sunt destul de constante şi nu urcă foarte mult în jocuri, chiar şi pe configuraţia Turbo. Laptop-ul este doar cald, însă niciodată fierbinte, un aspect extrem de important şi plăcut în utilizare.

Concluzie

Per total, Acer Predator Helios 700 este un adevărat gigant - atât din punct de vedere al dimensiunilor, cât şi al performanţei. Nu e un laptop pe care l-aş recomanda pentru cei care pun preţ pe portabilitate, în mod evident, însă cei care folosesc un laptop de acasă sau sunt în căutarea unui astfel de device de gaming vor descoperi în acesta o soluţie excelentă, deşi destul de scumpă, cu specificaţii şi rezultate foarte bune.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite