Imagini spectaculoase publicate de NASA. Doi astronauți montează panouri solare pe Stația Spațială Internațională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

NASA a publicat un scurt video cu doi astronauți americani care au instalat două panouri solare pe Stația Spațială Internațională, iar imaginile sunt spectaculoase. 

Astronauții americani Josh Cassada și Frank Rubio au avut sarcina de a instala două noi panouri solare, într-o operațiune care a durat șapte ore.

Rețeaua a fost livrată de nava cargo Dragon a companiei Space X pe 27 noiembrie și va furniza ISS cu până la 30% mai multă energie, generând în total 120.000 de wați de energie în timpul zilei pe orbită, potrivit NASA. 

NASA pregătește misiunile care vor schimba istoria omenirii

Oamenii vor trăi pe Lună până la sfârșitul acestui deceniu, afirmă un oficial al NASA. Misiunea Artemis pregătește astronauții pentru acest scop înalt, urmând a fi trimisă inclusiv o femeie și o persoană de culoare.

Oamenii sunt pe cale să trăiască și chiar să lucreze pe Lună până în 2030, a declarat un oficial NASA pentru programul BBC. Howard Hu, șeful programului de nave spațiale lunare al agenției americane Orion, a declarat că astronauții ar putea rămâne pentru perioade lungi de timp până la sfârșitul acestui deceniu, pe satelitul Terrei

„Cu siguranță, în acest deceniu, vom avea oameni care trăiesc pe perioade, în funcție de cât timp vom fi la suprafață. Vor avea habitate, vor avea rovere pe sol", a spus el pentru BBC. „Vom trimite oameni la suprafață, iar ei vor trăi pe acea suprafață și vor face știință", a adăugat el.

ȘtiințăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite