Românca fotomodel în Italia s-a vindecat de COVID-19 după 74 de zile. Cazul i-a uimit pe medici: „Din câte ştim, este un record“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modelul Bianca Dobroiu, care locuieşte în Italia, s-a luptat 74 de zile cu coronavirusul. Medicii italieni spun că românca se numără printre pacienţii care au trecut prin cea mai lungă perioadă de boală. Povestea ei a ajuns în presa italiană.

Românca Bianca Dobroiu, în vârstă de 23 de ani, a reuşit să învingă COVID-19 după nu mai puţin de 74 de zile de luptă cu această boală. Povestea ei i-a uimit pe italieni, fiind relatată în cotidianul La Repubblica.

Bianca Dobroiu lucrează în industria modei şi ar fi contractat coronavirusul în luna februarie, la un eveniment desfăşurat la Milano. Timp de 74 de zile, ea s-a luptat cu boala.

O emoţie unică, nu mi se pare adevărat, au fost nişte zile foarte lungi, cred că nu mi-am analizat atât de mult camera... Doctorul m-a trezit ieri dimineaţă: Eşti fericită? Eşti negativă! Am sărit din pat. A fost un coşmar, cei care nu au trăit pe propria piele nu pot înţelege, a declarat ea pentru La Repubblica, citat de Mediafax.

Bianca Dobroiu a făcut nu mai puţin de 11 teste anti-COVID: 7 au ieşit pozitive, 2 au fost incerte şi 2 negative. 

La începutul bolii, ea a fost internată câteva zile în secţia de boli infecţioase. A fost lăsată acasă apoi, dar a stat în carantină, într-o cameră.

Bianca Dobroiu FOTO Facebook 

carantina Bianca

Perioada în care ea a fost infectată a devenit un studiu de caz, după cum a confirmat specialistul în boli infecţioase din Sant’Orsola Luciano Attard: „Din câte ştim, este un record. Acum trebuie să înţelegem de ce a fost pozitivă atât de mult timp. Lucrăm la ipoteze şi analizăm pozitivitatea pe care am putea să o definim pe termen lung. Sunt opt pacienţi pozitivi de peste opt săptămâni.“

Bianca Dobroiu a spus că primele simptome au fost febră de 40 de grade, tuse uscată, dureri musculare şi dureri puternice de cap.

Sunt în regulă de pe 10 sau 12 martie. În ultima vreme nu mai ştiu ce să fac. Mă antrenez puţin, citesc, mă uit la seriale TV, dar este o situaţie foarte dificilă, a mai adăugat modelul. 

Bianca Dobroiu FOTO Facebook 

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite