Obiceiuri care ne fac să îmbătrânim prematur fără ca măcar să ne dăm seama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Extrem de recunoscut pentru îmbătrânirea prematură a pielii, fumatul nu este singurul obicei care provoacă deteriorarea tenului. Fără să ştim, în fiecare zi contribuim la apariţia ridurilor prin alegerile pe care le facem.

Dacă ţi se pare că îmbătrâneşti mai repede decât ar trebui, încearcă să faci o evaluare a lucrurilor cotidiene care ţi-ar putea afecta pielea. Astăzi îţi prezentăm 10 obiceiuri la care ar trebui să renunţi pentru a încetini îmbătrânirea.

Niciodată nu este prea târziu pentru a începe, aşa că faceţi aceste schimbări în stilul de viaţă începând chiar de astăzi, recomandă BrightSide.me.

Dietă slabă în grăsimi

Pentru a preveni ridurile, este esenţial să consumaţi acizi graşi omega-3 care ajută la menţinerea pielii sănătoase. O dietă cu un conţinut scăzut de grăsimi duce la îmbătrânirea prematură a pielii, scrie BrightSide.me.

Folosirea paielor pentru băut

Atunci când beţi printr-un pai, ţuguiatul buzelor poate crea linii şi riduri în jurul gurii. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul fumatului.

Dormitul pe o parte

Dormitul pe o parte provoacă riduri pe obraji şi pe bărbie. Experţii spun că dormitul pe spate este cea mai bună poziţie de somn, pentru a rămâne tineri, frumoşi şi odihniţi.

Postura incorectă

Poziţia incorectă deformează coloana vertebrală şi, ca urmare, muşchii devin tensionaţi. Aceste probleme duc la durere şi oboseală şi pot provoca adesea deformări permanente.

Folosirea protecţiei solare numai în vacanţă

Supraexpunerea la radiaţiile UV este cauza principală a îmbătrânirii prematură a pielii. Pentru a vă proteja de efectele dăunătoare ale soarelui este important să folosiţi protecţia solară chiar şi în sezonul rece, deoarece norii blochează doar 20% din razele UV.

Utilizarea excesivă a sistemului de încălzire

Utilizarea excesivă a încălzirii artificiale face ca aerul din interior să fie foarte uscat. Pielea şi părul se usucă şi, ca rezultat, veţi provoca apariţia mai multor riduri. Încercaţi să păstraţi o temperatură a căldurii nu foarte ridicată.

Excluderea în totalitate a zahărului

Ştim cu toţii că un consum ridicat de zahăr nu este benefic organismului, dar o infleuenţă extrem de rea o are şi stresul provocat de impunerea renunţării la acest ingredient. Dacă găseşti fericirea în savurarea unui mic desert, nu ar trebui să excluzi această bucurie.

Statul prea mult în faţa televizorului

Un studiu a constatat că pentru fiecare oră petrecută în faţa televizorului speranţa de viaţă scade cu 22 de minute. Experţii recomandă ca la fiecare jumătate de oră în care v-aţi uitat la televizor, să vă ridicaţi pentru a face câţiva paşi.

Somn insuficient

Adulţii au nevoie de cel puţin şapte ore de somn în fiecare noapte. Somnul insuficient nu numai că are ca rezultat apariţia oboselii, ci şi scurtarea vieţii. Experţii recomandă să vă culcaţi mai devreme dacă percepeţi o lipsă de energie, o încetinire mentală sau o creştere în greutate.

Stresul

Mai multe studii au arătat că stresul cronic provoacă leziuni grave celulelor, ceea ce poate accelera procesul de îmbătrânire. Nu lăsaţi pe mâine ce puteţi face astăzi şi încercaţi să aveţi un program care să vă păstreze relaxat.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite