Stella McCartney, doamna modei britanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câştigătorii de la BFA (de la stânga la dreapta: Jonathan Anderson, Alexa Chung, Kim Jones, Cara Delevingne, Jonathan Saunders, Roksanda Ilincic, Harold Tillman, Louise Wilson, Erdem Moralioglu, Manolo Blahnik şi Stella McCartney şi Nicholas Kirkwood. FOTO Getty Images
Câştigătorii de la BFA (de la stânga la dreapta: Jonathan Anderson, Alexa Chung, Kim Jones, Cara Delevingne, Jonathan Saunders, Roksanda Ilincic, Harold Tillman, Louise Wilson, Erdem Moralioglu, Manolo Blahnik şi Stella McCartney şi Nicholas Kirkwood. FOTO Getty Images

Marţi seara a avut loc decernarea premiilor British Fashion Awards. Stella McCartney şi Cara Delevingne au eclipsat audienţa, fiind desemnate designerul, respectiv fotomodelul anului.

British Fashion Awards a însemnat încununarea eforturilor creatoare ale personalităţilor din domeniu. Evenimentul care a avut loc marţi seara, la Hotelul Savoy din Londra, i-a adus Stellei McCartney două dintre cele mai prestigioase titluri: Designerul Anului şi Brand-Designer.

Prin aceste distincţii, fiica legendarului de la Beatles a dovedit că succesul este o constantă a familiei din care provine, iar talentul – o trăsătură de caracter. Creatoarea de modă, în vârstă de 41 de ani, a introdus termenul de „lux responsabil“, odată cu hainele ce respectă standardele ecologice.

stella mccartney/ british gashion awards/ getty

[Stella McCartney se mândreşte cu cele două premii]

Seara i-a adus o surpriză şi lui Manolo Blahnik, chiar în ajunul aniversării vârstei de 70 de ani. Designerul de pantofi a fost omagiat pentru activitatea remarcabilă pe care o desfăşoară de aproximativ 40 de ani. „Am încercat să le fac pe femei să se simtă ca nişte prinţese“, a explicat artistul care le-a încălţat pe Victoria Beckham, Rihanna, Anna Wintour (redactorul-şef de la „Vogue“ SUA) şi pe Sarah Jessica Parker, interpreta lui Carrie Bradshaw din „Totul despre sex“.

Cara Delevingne a primit premiul pentru Fotomodelul Anului. Cu acest titlu, blonda în vârstă de 20 de ani se vrea a fi următoarea senzaţie a podiumurilor, dincolo de campaniile desfăşurate pentru Chanel, Burberry şi Dsquared2.

Lista completă a câştigătorilor:

Designerul Anului: Stella McCartney

Brand-Designer: Stella McCartney

Apariţie nouă: Erdem

Designer pentru linie masculină: Kim Jones pentru Louis Vuitton

Premiul pentru un nou talent, categoria Ready-To-Wear: JW Anderson

Premiul pentru un nou talent, categoria Accesorii: Sophie Hulme

Premiul pentru un nou talent, categoria linie masculină: Jonathan Saunders

Designer de accesorii: Nicholas Kirkwood

Premiul pentru covorul roşu: Roksanda Ilincic

Fotomodelul anului: Cara Delevingne

Contribuţii remarcabile în modă: Manolo Blahnik CBE

Recunoaştere specială: Harold Tillman CBE

Premiul Isabella Blow pentru creaţie în modă: Louise Wilson OBE

Stil britanic: Alexa Chung

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite