Gala Avanpremiere: arhitectura islamică şi portul popular românesc, „muzele“ tinerilor designeri români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a XV-a ediţie a Galei Avanpremiere, cel mai important eveniment de modă multibrand din România a avut loc aseară la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti. Evenimentul, organizat de Alin Gălăţescu, aduce laolaltă nume care s-au remarcat în moda românească în fiecare sezon, dar este şi o rampă de lansare pentru tinerele talente.

Cea de-a XV-a ediţie a Galei Avanpremiere, evenimentul românesc menit să celebreze designerii care au făcut senzaţie sezonul precedent, dar şi să le dea o şansă tinerelor talente, s-a desfăşurat aseară în Studioul Tancred Bănăţeanu din cadrul Muzeului Naţional al Ţăranului Român”.

„Ca întotdeuna, Gala Avanpremiere cristalizează trecutul şi perspectivele unui domeniu artistic în care cred cu tărie, într-un eveniment multisenzorial şi cultural complex. Eu cred în moda românească şi în tot ce are ea de oferit nouă, dar şi sistemului internaţional de profil. În 2015 ne-am întâlnit la o ediţie aniversară, care continuă să ne îndrepte spre viitor”, a declarat Alin Gălăţescu, directorul galei.

Pe podim au defilat colecţiile unor branduri consacrate, precum Simona Semen, Ludmila Corlăţeanu, Fe(Male) by Mirela Fraser, Bianca Popp, R’las Couture, dar şi nume aflate la început de drum precum Marie Ollie, Sergiu Bechian şi Studio Cabal. Seara s-a încheiat cu prezentarea colecţiei capsulă Liaisons, Musette Couture. 

Nonculorile şi accentele metalice, elemente principale în colecţiile românilor

Prima colecţie intrată în scenă a fost colecţia Temple Invisble, a Biancăi Popp, inspirată din viitorul simplificat, în care spiritualitatea are o valoare înaltă, culoarea dominantă a colecţiei fiind negrul.

image

Cea de-a doua colecţie a fost colecţia Bellamie, a designerului casei de modă , R’las Couture, Crina Moldovan. Rochiile destinate femeii moderne erau din materiale fluide, ţinutele fiind completate de pălăriile avangardiste ale Mădălinei Vlad.

image

Studio Cabal, un nou talent, a pus pe podium colecţia Kabuyutan, inspirată din civilizaţia şi cultura Orientului Îndepărtat, cu pluritatea sa de registre simbolice şi influenţe multiple: hindu, creştine sau islamice, datorate diversităţii entice. 

image

Colecţia Monochrome, semnată de Mirela Fraser, se bazează pe dualitatea dintre alb şi negru, inspirată de simplitatea cămăşilor albe şi a pantalonilor negri.

image

„Dansul” modei pe „muzica” culturilor străine

Sergiu Bechian, un participant nou s-a inspirat pentru colecţia sa, Mecca, din arhitectura islamică şi stilul arăbesc, iar casa de modă Marie Ollie, a cărui designer este Arthur Dinu, aflată şi ea la început de drum, a creat un joc vizual între gol şi plin, folosindu-se de material transparente şi de simplitatea negrului, căruia i s-au adăugat accente metalice de auriu şi argintiu. 

image
image

Ludmila Corlăţeanu a prezentat colecţia Urban fairy, a cărei eleganţă a fost dată tot de nonculorile alb şi negru, în timp ce Simona Semen a mizat pe delicateţea mătăsii, dantelei, dar şi pe strălucirea paietelor. Cromatica colecţiei a fost simplă, formată din negru, bleumarin, gri şi bej, completată de străluciri metalice.

image
image

Ultima colecţie prezentată pe podium a fost Liaisons, Musette Couture, sub semnătura directorului de creaţie Cristina Batlan, care a adus un univers estetic nou, în care fiecare detaliu susţine şi justifică întreg ansamblul. Prezentarea s-a sfârşit cu o ţinută Musette inspirată din portul popular românesc, cu accente metalice.

   

image
Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite