Descoperirea terifiantă făcută de arheologi în casa lui Hermann Goring, prietenul lui Adolf Hitler: „Am fost complet șocați“

0
Publicat:

Schelete înfiorătoare, cu membre lipsă, au fost găsite în „Bârlogul Lupului", unde a locuit cândva un apropiat de top al lui Hitler, relatează The Sun.

Celor cinci schelete le lipseau mâinile și picioarele. Foto: freepik (Arhivă)
Celor cinci schelete le lipseau mâinile și picioarele. Foto: freepik (Arhivă)

Arheologii germani și polonezi au făcut această descoperire înfricoșătoare în timp ce făceau săpături în locuința lui Hermann Goring - una dintre cele mai puternice figuri ale Partidului Nazist, care a fost condamnat pentru crime de război abominabile. 

Arheologii au declarat că au mers să cerceteze situl abandonat în căutarea unor materiale de construcție, dar în schimb au ajuns să facă o descoperire înfiorătoare. 

Sub podeaua de lemn din casa lui Goring, au găsit mai întâi resturi ale unui craniu uman. 

Șocați de această descoperire, au decis să continue săpăturile, pentru ca apoi să găsească cinci schelete. Rămășițele aparțin unor trei adulți, unui adolescent și unui copil. 

În mod ciudat, celor cinci rămășițe le lipseau mâinile și picioarele - și nu au fost găsite urme de haine sau bijuterii, ceea ce sugerează că victimele au fost dezbrăcate înainte de a fi îngropate. 

Descriind scheletele, expertul în săpături Piotrek Banaszkiewicz a declarat că primele schelete prezentau grave anomalii: coloana vertebrală era curbată, iar craniul deformat era lipsit de orbite vizibile și avea maxilarul deplasat. 

Oktavian Bartoszewski, unul dintre cercetătorii care a participat la săpături, a declarat că echipa sa a fost „complet șocată" după ce a văzut scheletul. 

De asemenea, el a susținut că trupurile au fost îngropate după ce casa a fost construită, deoarece rămășițele se aflau sub niște țevi. 

„Cei care au pus țevile ar fi trebuit să descopere rămășițele umane. Am fost complet șocați", a spus el pentru Der Spiegel. 

Acest lucru sugerează, de asemenea, că este posibil ca Goring să fi știut despre cadavrele îngropate. 

Polițiștii polonezi au declarat că nu au găsit nicio dovadă a unei crime recente, ceea ce alimentează suspiciunea că respectivele cadavre s-ar putea afla acolo încă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 

Procurorii vor lansa o anchetă pentru a afla dacă trupurile găsite sunt ale unor victime ale crimelor de război naziste. 

Această descoperire este posibil să fie cea mai înfiorătoare de când locul a fost transformat într-o atracție turistică morbidă în 1959. 

Situat în Polonia din zilele noastre, „Bârlogul Lupului"" a fost un complex de 618 acri folosit de cercul de apropiați ai lui Hitler ca sediu secret al naziștilor. 

Adolf Hitler l-a folosit chiar și ca bază de lucru între 1941 și 1943, ceea ce l-a ajutat să lanseze invazia nazistă a Uniunii Sovietice - Operațiunea Barbarossa. 

Cine a fost Hermann Goring 

Considerat a fi unul dintre cei mai puternici oameni din Germania nazistă, Goring era al doilea om la comandă după Hitler. 

Goring l-a întâlnit pe Hitler în 1921, înainte de a se alătura Partidului Nazist un an mai târziu - și a fost însărcinat cu comanda trupelor de asalt. În cele din urmă, a devenit unul dintre cei mai populari lideri, nu doar în Germania, ci și în alte țări.  

Responsabil pentru unele dintre cele mai odioase crime din istorie împotriva umanității, Goring a fost al doilea oficial de cel mai înalt rang judecat la Nurnberg pentru purtarea unui război de agresiune și crime de război grave. 

A coordonat înființarea unor lagăre de concentrare, care au stat la baza genocidului în masă al evreilor. Goring a fost condamnat la moarte prin spânzurare în 1946, dar s-a sinucis prin ingerarea de cianură în timp ce aștepta să fie executat. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite