Cum îi spui copilului tău că Moș Crăciun nu există

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Despre Crăciun se spune că este cea mai frumosă perioadă a anului. Nu și dacă cei mici încep să suspecteze că Moșul e un personaj inventat.

Cea mai bună abordare când copilul întreabă despre Moș Crăciun este sinceritatea
Cea mai bună abordare când copilul întreabă despre Moș Crăciun este sinceritatea FOTO Shutterstock

Nimic nu se compară cu magia Crăciunului. Dacă ești părinte, îi ajuți pe cei mici mici să scrie o scrisoare Moșului și s-o ducă la Poștă, împodobiți împreună bradul și trăiești și tu bucuria lor în dimineața de Crăciun, când găsesc cadourile sub brad.

Dar dacă ești părinte și copilul tău începe să pună întrebări, să caute prin toată casa și să-ți spună ce a auzit de la colegi și prieteni, poate a venit momentul să afle că Moșul nu există. Experți în parenting susțin că, atunci când apar suspiciuni din partea copiilor, este mai bine să afle adevărul de la părinții lor, decât să fie puși brusc în fața faptului împlinit.

Acest moment poate fi dificil atât pentru cei mici, cât și pentru părinți, deoarece mulți dintre ei doresc să le prelungească copilăria. Ca de fiecare dată când ai un subiect important de discutat cu cei mici, cea mai bună abordare este sinceritatea. Iată cum îi poți spune copilului tău că Moș Crăciun nu există, fără să-l faci să sufere.

Fii sincer

Majoritatea părinților sunt de acord că, atunci când copilul tău întreabă dacă Moșul este adevărat, trebuie să fii sincer. Poți să-i explici că darurile sunt cumpărate de părinți și bunici și că nu vin cu sania de la Polul Nord, dar, explică-i, totodată, că exact în acest lucru constă magia Crăciunului: în a oferi bucurie și iubire celor din jur.

Dă-i voie să pună întrebări

De obicei, undeva între cinci și șapte ani, copiii încep să gândească puțin mai critic. Și le poate trece prin minte că renii zburători și un bărbat are coboară pe horn ar putea fi puțin cam exagerat. Așa că nu fi surprins dacă copilul tău începe să pună întrebări. S-ar putea să nu primești o întrebare directă precum „Moșul există?“, dar s-ar putea să primești întrebări de genul „Cum zboară renii?“ sau „Cum face Moș Crăciun ocolul lumii într-o singură noapte?“. „Permite-i copilului să pună întrebări și, chiar dacă ești tentat să spui o minciună nevinovată, pentru a mai prelungi «magia», cel mai bine e să-i răspunzi sincer“, a spus terapeutul Amy Morin pentru Insider. Vorbește-i inclusiv despre moșul de la mall sau de la serbare și spune-i că este o persoană pătită să facă acest lucru, de asemenea cu scopul de a aduce bucurie celor mici.

Amintește-i despre semnificația religiosă a sărbătorii

Spune-i copilului legenda celor trei magi, care au venit să-i aducă daruri lui Isus, explicându-i totodată, că această sărbătoare creștină semnifică nașterea Mântuitorului.

Moș Crăciun poate fi oricine

Una dintre cele mai populare opțiuni este să-i spui copilului tău că Moș Crăciun poate fi oricine, chiar și el, și că poate face daruri din suflet pentru cei dragi. În acest fel, Moș Crăciun nu mai este o invenție sau o minciună nevinovată a părinților, iar copilul simte că i-ai împărtășit chiar secretul și spiritul Crăciunului: acela de a face fapte bune și de a aduce bucurie.

Conștientizarea faptului că Moș Crăciun nu există, este un fel de ritual de trecere, de maturizare. Însă nu toți copiii află în același mod sau în același timp. Odată ce copiii au aflat că nu există reni zburători sau un bărbat într-un costum roșu cu un sac plin de cadouri, este datoria părinților să le amintească să nu le spună fraților lor sau altor copii. Nimic nu este mai rău decât un copil care nu află de la părinții săi.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite