La ce riscuri se expun persoanele care folosesc la comun prosopul, unghiera sau pasta de dinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săpunul, prosopul şi pasta de dinţi, produsele cel mai folosite la comun de către membrii unei familii, pot deveni o important sursă de răspândire a bacteriilor.

Fie că este vorba de prosop, unghiera sau pasta de dinţi, specialiştii recomandă grijă sporită atunci când vine vorba de utilizarea lor la comun sau împrumutarea acestora în perioada vacanţei, scrie cheatsheet.com.

Săpunul

Mulţi oameni cred că din moment ce săpunul este destinat curăţării pielii, nu există niciun pericol dacă este folosit de mai multe persoane. Chiar dacă sapunul este antibacterian, acesta poate fi acoperit cu organisme de pe piele. Unele dintre acestea sunt germeni inofensivi, dar poate fi vorba şi de agenţi patogeni cum ar fi Stafilococul auriu, care este o bacterie ce provoacă boli grave şi infecţii.

Prosopul

Dacă folosiţi la comun prosopul, puteţi contracta infecţii fungice, bacterii sau acnee. Pe lângă faptul că nu ar trebui să împrumutaţi prosoapele, trebuie să ţineţi cont că acestea trebuie spălate după maxim patru utilizări.

Aparatul de ras

Când vă radeţi, aparatul colectează bacterii şi celulele moarte ale pielii. În plus, este uşor să vă tăiaţi în timpul bărbieritului. Prin urmare, împrumutarea aparatelor de ras poate transmite boli de sânge, cum ar fi HIV şi hepatită.

Unghiera

Chiar dacă aveţi încredere că persoana căreia îi împrumutaţi unghera este perfect sănătoasă, ţineţi cont că aceasta este o ustensilă ce poate ciuperci, negi şi anumite tipuri de HPV. Curaţaţi unghiera periodic cu alcool şi nu o împrumutaţi nici măcar membrilor familiei.

Crema de faţă

De fiecare dată când introduceţi degetul în cremă, bacteriile de pe mâini pot să contamineze întregul conţinut. Dacă permiteţi altcuiva să vă utilizeze cremele, puteţi contacta streptococ sau stafilococ, foliculită şi acnee.

Pasta de dinţi

Există un anumit nivel de risc atunci când împărţiţi pasta de dinţi cu o altă persoană. Când puneţi pasta, veţi atinge vârful de periuţa de dinţi. În acest mod pot fi răspândiţi germenii şi bacteriile.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite