Întrebuinţări uimitoare ale lămâii: cele mai practice moduri în care poate fi folosită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai practice moduri în care poate fi folosită lămâia în casă
Cele mai practice moduri în care poate fi folosită lămâia în casă

Pe lângă faptul că este foarte sănătoasă, lămâia este şi foarte utilă în casă. Poate fi folosită în cosmetică, pentru păstrarea unei sănătăţi de fier sau chiar în activităţile casnice.

Se spune că atunci când viaţa îţi oferă lămâi ar trebui să faci limonadă. Totuşi, în afară de răcoritorul suc natural, există o sumedenie de alte lucruri pe care le poţi face cu ajutorul acestor citrice, scrie Lifebuzz.com. Vă prezentăm în continuare 16 moduri diferite în care puteţi utiliza lămâile, în cometică, pentru sănătate sau îndepărtarea petelor.

Oferă luminozitate unghiilor

Se amestecă suc de lămâie şi bicarbonat de sodiu, realizându-se o pastă.  Aceasta se aplică pe unghii, masându-se uşor şi astfel veţi avea unghiile curate şi luminoase.

Proprietăţi chimioterapeutice

Limonena, un compus ce se găseşte în coaja de lamaie, grapefruit si portocală, are proprietăţi chimioterapeutice benefice plămânilor şi ficatului. Cercetătorii spun că o lingură de coajă de lămâie rasă poate avea beneficii semnificative. Coaja rasă poate fi păstrată o perioadă îndelungată şi poate fi utilizată la ceaiuri, deserturi,piureuri sau salate.

Reface luciul elementelor metalice din baie

În loc să folosiţi produse scumpe şi toxice încercaţi mai bine zeama de lămâie. Obiectele metalice din baie vor deveni strălucitoare, iar calcarul va dispărea.

image

Te scapă de furnici

Sucul de lămâie nu omoară furnicile, dar aroma puternică va perturba traseele insectelor. Furnicile nu vor reuşi să mai găsească drumul.

Alcalinizează corpul

În loc să bei cafea la prima oră a dimineţii, tratează-ţi corpul cu puţină apa caldă cu lămâie. Citricile sunt o sursă excelentă de vitamina C, având efect antibacterian, anti-inflamator şi antiviral. Apa cu lămâie ajută la alcalinizarea corpului, hidratează şi elimină toxinele din organism.

Împrospătează aerul din casă

image

Se amestecă într-o oală o lămâie tăiată felii, 3 fire de rozmarin proaspăt, apă şi 1-3 linguri de vanilie. Se aduce la punctul de fierbere şi se lasă 10-20 de minute. Bucuraţi-vă de mirosul proaspăt şi curat.

Păstrează fructele de avocado proaspete

Dacă ai tăiat un avocado, dar nu l-ai folosit pe tot, doar pune peste partea rămasă o felie de lămâie şi înveleşte-o într-o folie de plastic. Îşi va păstra culoarea şi nu se va strica la fel de repede.

Este un produs de curăţenie perfect

Poţi face un foarte bun detergent pentru suprafeţele din baie şi bucătărie prin amestecul de coajă răzuită şi oţet alb. Oţetul este un produs economic, cele două ingrediente sunt naturale, prietenoase cu mediul şi ucid cele mai multe bacterii, mucegaiul şi germenii.

Congelează jumătăţi de felie de lămâie

Lămâia se taie bucăţi mici, se pune pe o tavă şi se congelează. O puteţi folosi în locul cuburilor de gheaţă sau chiar în cosmetică, fiind potrivită pentru închiderea porilor.

Înmoaie pielea aspră a coatelor

Utilizaţi lămâie pe coate şi genunchi pentru a înmuia pielea aspră.

Deschide culoarea părului

image

Pulverizează pe părul uscat zeamă de lămâi, iar acesta va deveni o nuanţă mai deschis, în mod natural.

Curăţă tenul

Combină lămâie şi miere pentru a face o mască excelentă pentru faţă.  Este un amestec excelent pentru tenul predispus la acnee sau care prezintă pete de culoare închisă. Mierea este un antiinflamator natural şi antibacterian, care va absorbi impurităţile din pori, în timp ce sucul de lămâie exfoliază şi luminează faţa.

Curăţă capacul de bucătărie

Trebuie doar să utilizaţi o jumătate de lămâie şi sare de mare pentru a vă curăţa şi dezinfecta capacul de bucătărie.

Păstrează culoarea merelor tăiate

image

Se înmoaie merele tăiate într-un bol în care au fost amestecate o lingura de suc de lămâie şi o cană de apă. Se păstrează într-o pungă ermetică.

Îndepărtează petele de rugină de pe haine.  

Aplică suc de lămâie şi sare direct pe pata de rugină. Se lasă să acţioneze 24 de ore şi apoi se spală.

Reface luciul cuprului

Aplicaţi sare de mare şi lămâie pe cupru. Se lasă timp de 20 minute şi apoi se curăţă cu apă.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite