Feng Shui, ştiinţa care ne dictează norocul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În timpul somnului ne încărcăm cu cea mai multă energie, aşa încât principiile Feng Shui trebuie aplicate mai ales în dormitor
În timpul somnului ne încărcăm cu cea mai multă energie, aşa încât principiile Feng Shui trebuie aplicate mai ales în dormitor

Modul în care aranjăm mobilierul şi obiectele decorative din casă ne poate influenţa sănătatea, bugetul şi şansa în dragoste, potrivit specialiştilor în Feng Shui.

Deşi foarte adesea oamenii au convingerea că ar fi o credinţă sau o superstiţie, Feng Shui este o ştiinţă. Toate aspectele vieţii sunt influenţate de energiile din casă, spune teoria care stă la baza acestei ştiinţe, veche de 6.000 de ani şi originară din China. Energiile pozitive atrag lucrurile bune, iar cele negative creează stări conflictuale, ne aduc pagube materiale şi ne îmbolnăvesc. Feng Shui poate reechilibra aceste energii şi poate aduce armonie printr-o metodă relativ simplă: mutarea mobilierului şi a obiectelor din casă, dar neapărat ţinând cont de câteva principii.

Înainte de a trece la treabă, trebuie să ştim să deosebim un Feng Shui bun de unul rău. „Îl putem recunoaşte destul de simplu, pentru că mai toţi oamenii simt locul, cum se spune. Dacă ne simţim bine în spaţiul în care locuim, dacă suntem sănătoşi, ne merge bine financiar şi avem relaţii bune cu cei apropiaţi, înseamnă că avem energii pozitive în casă. Dacă lucrurile nu stau aşa şi avem blocaje, ne îmbolnăvim des şi avem diverse necazuri, înseamnă că energiile sunt prost plasate", a explicat Cristina Groza, arhitect maestru Feng Shui, acreditat de Asociaţia Internaţională de Feng Shui.

Expertiza, destul de costisitoare

Energiile din locuinţă nu pot fi echilibrate foarte exact dacă nu cunoaştem această ştiinţă în toată complexitatea ei, mai spun specialiștii. Mai mult, dacă aplicăm greşit principiile Feng Shui, există riscul să dezechilibrăm şi mai mult energiile care ne dictează viaţa. Ideal ar fi să apelăm la un specialist, pentru că acesta măsoară foarte exact energiile din locuinţă şi oferă soluţii pentru a le activa pe cele pozitive. „Măsurătorile experţilor se fac pe baza unor calcule matematice, cu ajutorul unei busole magnetice speciale, numită Lo Pan", explică arhitectul maestru Feng Shui Cristina Groza. Pentru a realiza ceea ce se numeşte expertiză Feng Shui, adică măsurători şi indicaţii cu privire la amplasarea obiectelor de mobilier, un specialist percepe între 6 şi 8 euro pe metrul pătrat de locuinţă.

Expertiza Feng Shui se recomandă a fi realizată înainte de a construi o casă, pentru că există o serie de principii legate şi de poziţionarea acesteia sau de culoarea vopselei de exterior.

Broaştele şi tigrii, talismane?

În jurul conceptului Feng Shui s-a dezvoltat o industrie de obiecte care promit activarea energiilor pozitive şi anihilarea celor negative. Elefanţi, tigri, raţe mandarin, clopoţei de vânt, Buddha în diverse ipostaze, broaşte râioase, monede chinezeşti şi perechi de Chi Lin (o creatură cu cap de dragon, corp de cal şi solzi de peşte) - toate ne aduc sănătate, prosperitate şi noroc în dragoste. „Cu toţii ne dorim lucrurile acestea cu un efort minim. Din păcate însă, nu vom beneficia cu adevărat de energii pozitive doar dacă achiziţionăm statuete şi maimuţoi", mai spune Cristina Groza.

„Am primit anul trecut, de ziua mea, o broască norocoasă de la o colegă. Mi-a spus că simbolizează prosperitatea, dar, ca să fiu sinceră, nu s-a întâmplat niciun miracol cu bugetul meu", ne-a povestit Alina S. (32 de ani), din Bucureşti.

Pereţii roşii aprind pasiunea în dormitor

O parte dintre principiile Feng Shui pot fi puse în practică şi de persoanele care nu au cunoştinţe vaste despre această ştiinţă. Unele dintre ele necesită însă calcule foarte complexe şi nu pot aplicate decât de specialiştii în Feng Shui. Iată câteva dintre lucrurile pe care le putem face noi înşine pentru a regla energiile din locuinţă:

- Nu este bine să avem grinzi deasupra capului, la birou sau acasă. Ele creează o senzaţie de apăsare şi pot să genereze conflicte în relaţii. Din acelaşi motiv nu este indicat nici să avem rafturi deasupra capului.

- Nu este recomandat să amplasăm biroul în mijlocui unei camere. Măcar una dintre laturile lui ar trebui sprijinită de un perete pentru a ne oferi protecţie.

- Ar trebui să aruncăm obiectele vechi, sticlele şi reziduurile. Acestea atrag blocaje energetice.

- Culorile au un rol foarte important în reglarea energiilor. Verdele are efect liniştitor, aşa încât în această culoare se pot vopsi pereţii dormitorului. Albastrul este şi el potrivit pentru dormitor, pentru că este relaxant, deşi rece, iar galbenul are efect stimulant, deci ar fi indicat mai degrabă pentru birou. Roşul este culoarea pasiunii şi dinamizează viaţa de cuplu dacă este folosit pentru pereţii dormitorului.

Nu vom beneficia cu adevărat de energii pozitive doar dacă achiziţionăm statuete şi maimuţoi.
Cristina Groza
arhitect maestru Feng Shui

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite