Actorii Bogdan Dumitrache şi Iulia Lumânare vin la Adevărul Live, de la ora 13.00, să vorbească despre „Pororoca”, de 10 ori nominalizat la Premiile Gopo
0
„Pororoca”, în regia lui Constantin Popescu, are 10 nominalizări la ediţia din acest an a Galei Premiilor Gopo. Protagoniştii filmului, Bogdan Dumitrache şi Iulia Lumânare, vin de la ora 13.00, la Adevărul Live, pentru a vorbi despre rolurile lor.
INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live
„Pororoca” spune povestea lui Tudor (Bogdan Dumitrache) şi a Cristinei (Iulia Lumânare). Cei doi duc o viaţă de cuplu obişnuită, fără alte griji aparente, altele decât cele inerente, legate de creşterea şi educaţia copiilor: Maria (5 ani) şi Ilie (7 ani). Într-o duminică dimineaţă, Tudor iese cu copii în parcul din apropierea blocului. Într-o clipă de neatenţie a tatălui, Maria dispare. Împreună cu alţi părinţi, Tudor o caută frenetic prin zonă. 30 de minute mai târziu, Tudor anunţă poliţia. Maria este considerată, oficial, dispărută.
Scenariul şi regia sunt semnate de Constantin Popescu. Din distribuţia filmului fac parte: Bogdan Dumitrache, Iulia Lumânare, Adela Mărghidan, Ştefan Răuş, Constantin Dogioiu, Elvira Deatcu, Ioana Flora, Adina Lucaciu, Emanuel Pârvu, Izabela Neamţu, Dragoş Olaru, Angel Popescu, Mircea Gheorghiu. Imaginea este semnată de Liviu Mărghidan, montajul – Corina Stavilă, sound design – Mihai Bogos.
„Pororoca” este nominalizat pentru cel mai bun film, cea mai bună regie şi cel mai bun scenariu (Constantin Popescu), cel mai bun actor într-un rol principal (Bogdan Dumitrache), cea mai bună actriţă într-un rol secundar (Iulia Lumânare), cel mai bun actor într-un rol secundar (Constantin Dogioiu), cea mai bună imagine (Liviu Mărghidan), cel mai bun montaj (Corina Stavilă), cel mai bun sunet (Mihai Bogoş), cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură (Iulia Roseanu şi Domnica Bodogan).

Bogdan Dumitrache
s-a născut în pe 2 mai 1977 la Bucureşti şi a absolvit Academia de Teatru şi Film în 1999. A debutat ca actor pe scena teatrului ,,Constantin Nottara” în anul 2000, dar a renunţat repede la teatru în favoarea filmului. Bogdan a jucat în câteva dintre cele mai titrate lung şi scurtmetraje ale momentului: ,,Trafic”, regia Cătălin Mitulescu, ,,Moartea domnului Lăzărescu”, regia Cristi Puiu, ,,Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”, (Cătălin Mitulescu), ,,Portretul luptătorului la tinereţe” (Constantin Popescu), ,,Din dragoste, cu cele mai bune intenţii”, regia Adrian Sitaru, ,,Poziţia copilului”, regia Călin Peter Netzer.
Devenit cunoscut publicului larg datorită rolului din serialul ,,În derivă”, a câştigat aprecierea criticilor pentru rolul lui Alex din filmul ,,Din dragoste, cu cele mai bune intenţii”, pentru care a primit Leopardul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno în 2011. Acelaşi an îi aduce lui Bogdan Premiul GOPO pentru rolul Laurian Haşiu ,,Leu” din filmul ,,Portretul luptătorului la tinereţe”.

Iulia Lumânare
s-a născut pe 27 iulie 1983 la Bucureşti şi a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografie I.L. Caragiale, la secţia actorie, în 2005. Printre rolurile sale de teatru se numără Veta în O noapte furtunoasă, în regia lui Marius Galea şi Gelu Colceag, Estelle în Cu uşile închise, de J. P. Sartre, în regia lui Gelu Colceag ,Desdemona în Duete shakespeariene, piesă în coregrafia Roxanei Colceag, Natasha Stepanovna în Cerere în căsătorie, de A. P. Cehov, în regia lui Valentin Potrivitu, Lolita în Red light, hot line, în regia lui Marcel Top.
La Teatrul de Comedie, Iulia a jucat în A 12-a noapte, în regia lui Gelu Colceag, unde a interpretat Camerista. Tot aici a jucat în Edmond, de David Mamet, în regia lui Marcel Top, unde a fost soţia, maseuza, dar şi femeia de la metrou. La Teatrul Act, a interpretat rolul Rebeccăi în La ţară, de Martin Crimp, în regia lui Peter Kerek. În piesa lui H. Muller, Valmont, în regia lui Marcel Top, a fost Marchiza de Merteuille.
De asemenea, Iulia Lumânare a semnat scenariul filmului „Ana, mon amour”, în regia lui Călin Peter Netzer, alături de regizor şi de scriitorul Cezar Paul-Bădescu.
.