Cei mai mici peşti de acvariu. Specii recomandate pentru un acvariu de mici dimensiuni
0
Cei mai mici peşti de acvariu. Pentru cei care au camere foarte mici, unde cu greu pot pune un acvariu încăpător, există soluţii. Unele specii de peşti sunt foarte micuţe şi se simt bine chiar şi într-un acvariu de mici dimensiuni.
Cei mai mici peşti de acvariu. Dario dario
Este o specie care se găseşte destul de rar în magazine, dar este printre cele mai mici, ideale pentru un acvariu modest. Sunt peşti fricoşi, timizi şi trebuie ţinuţi separat de alte specii. Ideal este să aveţi un mascul cu mai multe femele. Dimensiunea maximă a unui exemplar adult este de 2,5 cm.
Cei mai mici peşti de acvariu. Betta Splendens
Este o specie foarte cunoscută şi apreciată de cei care au acvariu. Sunt peşti frumoşi şi foarte uşor de îngrijit. Betta este de mai multe tipuri şi culori, exemplarele fiind foarte micuţe, ideale pentru un acvariu de mici dimensiuni, scrie MyAquariumclub.com. În plus, este una dintre puţinele specii de peşti care interacţionează cu stăpânii, fiind de-a dreptul adorabili, mai ales pentru copii. Dimensiunea unui exemplar este de cel mult 7,6 cm. Masculii nu trebuie să stea împreună, pentru că se bat, dar femelele pot sta în grupuri mici, de 5-6 exemplare.

Cei mai mici peşti de acvariu. Elassona sp. (peştele pigmeu)
Este o specie foarte puţin cunoscută, la fel de mică, atingând cel mult 2,5 cm. Acest peşte are nevoie de un acvariu cu foarte multe plante. Specia este greu de crescut în acvariu, pentru că preferă hrana vie sau congelată.

Cei mai mici peşti de acvariu. Trichopsis pumila
Specia este foarte apreciată de cei care au un acvariu, peştii sunt mici, vioi şi simpatici, au culori puternice. Pentru că masculii se bat pentru femele, este bine ca într-un acvariu să fie mai multe femele decât masculi. Un detaliu interesant. Această specie are nevoie de aerul de la suprafaţa apei, pentru a-şi asigura cantitatea de oxigen necesară. Un adult are aproximativ 3,8 cm.

Cei mai mici peşti de acvariu. Heterandria formosa
Acest peşte a fost considerat mult timp cel mai mic vertebrat din lume. Femela dă naştere la pui vii. Sistemul de reproducere al acestei specii este foarte interesant. Femela naşte câte 1-2 pui în fiecare zi, timp de 10 zile. Aceşti pui au nevoie de multe plante printre care să se ascundă şi să crească. Un adult are mai puţin de 2 cm.
