Țara care este 99% apă și 1% paradis: plaje nesfârșite cu nisip alb și experiențe inedite

0
Publicat:

Dacă vreți să vă petreceți o vacanță de vis, o insulă este alegerea potrivită. Dar dacă vreți să o varietate de plaje, atunci un arhipelag are cel mai bun raport calitate-preț.

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Maldivele, de exemplu, este alcătuit din peste 1.000 de insule răspândite pe 90.000 de kilometri pătrați, ceea ce înseamnă 99% apă, notează CNN. 

Maldive este prima destinație cu cele multe insule, astfel încât vă puteți bucura de acele plaje nesfârșite cu nisip fin, precum și de o gamă largă de experiențe culinare și culturale.

În Statele Unite, Arhipeleagul Florida Keys este celebru pentru zonele Key West și Key Largo, dar orașul Marathon, răspândit pe mai multe insulițe din Middle Keys, se afirmă ca noul loc în vogă unde să fii.  

Al treilea loc de top este Amami Oshima, paradisul insular subtropical din Japonia, care a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO în 2021. Viața se desfășoară într-un ritm mai lent în acest tărâm al minunilor cu opt insule, cu păduri tropicale luxuriante și ape pline de corali, toate pline de viață sălbatică.  

Experiențe culinare de lux

Pentru experiențe culinare rafinate incredibile, există un oraș pe care trebuie să îl vizitați: Lima. Acest lucru este conform premiilor World's 50 Best Restaurants, care au fost anunțate marți. Capitala peruviană a luat titlul nr. 1 și a obținut mai multe locuri în top 50 decât orice alt oraș.

Dar pentru intimitate supremă, restaurantul pe care trebuie să-l vizitați este Sole per Due din Vacone, la nord de Roma, care pretinde a fi cel mai mic local de gastronomie din lume. În confortabilul restaurant privat, tu și partenerul tău vă puteți bucura de un meniu personalizat și chiar de propriul foc de artificii privat.

Cea mai scumpă înghețată din lume, cu 6.400 de dolari porția, are, de asemenea, rădăcini italiene, dar este fabricată în Japonia. Desertul înghețat, numit byakuya - „noapte albă” în japoneză - este făcut din trufe albe rare, două tipuri de brânză, sake și este acoperit cu foiță de aur comestibilă.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite