„Insula iepurilor” şi oraşul în care căprioarele zburdă libere printre oameni, destinaţii turistice considerate case ale animalelor FOTO VIDEO
0O destinaţie turistică cu numeroase obiective deosebite, Japonia, Ţara Soarelui Răsare, este un adevărat paradis al animalelor.
Japonia nu este faimoasă doar pentru concursurile de karaoke, pentru sushi, gheişe sau pentru tehnologia avansată. Ceea ce este mai puţin cunoscut despre Ţara Soarelui Răsare este faptul că aceasta este una dintre cele mai potrivite ţări din lume pentru turiştii iubitori de animale, care îşi pot face prieteni blănoşi la tot pasul. Deloc surprinzător dacă luăm în considerare zvonul că în Japonia se află mai multe animale de companie decât copii.
De la cafenelele cu pisici din Tokyo sau Parcul Maimuţelor de Zăpadă din Nagoya, până la căprioarele care se plimbă libere în Nara şi Insula Iepurilor de lângă Hiroshima, ţara este casă pentru o mulţime de animale.
Iepurii de pe insula Okunoshima
Mica insulă Okunoshima are un trecut îngrozitor, servind drept locaţie pentru o fabrică în anii ʹ20 şi ca loc secret de tastare a luptei chimice din timpul Celui de-al Doilea Război Mondial. Aceasta este însă acum casă pentru sute de iepuri, despre care se spune că sunt descendenţii sărmanilor iepuraşi folosiţi pentru testări în timpul războiului. Diferenţa este că, spre deosebire de strămoşii lor speriaţi, iepurii care locuiesc astăzi pe insula Okunoshima nu sunt ameninţaţi de niciun tip de prădători, lucru care i-a transformat în animale deosebit de prietenoase.
Deşi este adevărat că iepurii din Okunoshima nu sunt deloc periculoşi, este recomandat să-i hrăniţi jos sau să-i lăsaţi să se servească din mână, dacă o aveţi acoperită cu o mănusă. Astfel, veţi fi feriţi de eventualele muşcături.
Cafenele cu pisici
Dragostea japonezilor pentru pisici este incontestabilă şi este demonstrată de numărul cafenelelor cu pisici din întreaga ţară. Japonia celebrează chiar şi Ziua Pisicii pe data de 22 februarie. Pentru iubitorii acestor animale este relativ simplu să-şi înceapă aventurile care implică prieteni necuvântători în Tokyo, pentru că oraşul oferă o mulţime de opţiuni. Una dintre acestea este cafeneaua cu pisici Temari no Ouchi. Situată la etajul al treilea al unei clădiri aparent banale din cartierul Kichijōji, prin această cafenea de basm mişună aproximativ 17 pisici rupte parcă din tărâmul Disney. Varietatea de pisici se plimbă în voie prin cafenea în timp ce turiştii îşi servesc ceaiul sau „cat-accino-ul”.

FOTO traveler.marriott.com/“Temari no Ouchi” Cat Cafe
Ce face omul, şi maimuţa
Nagano, aflat la o oră şi jumătate de Tokyo cu trenul de mare viteză, oraş ce a găzduit Olimpiada de Iarnă din 1998, atrage vizitatori în fiecare an, care vin îndeosebi pentru a vedea maimuţele macaque sau maimuţele de zăpadă. În Parcul Maimuţelor din Jigokudani, sute de maimuţe coboară de pe stânci şi din pădure pentru a sta pur şi simplu în apa caldă a izvoarelor termale, asemenea locuitorilor din zonă. Acest ritual, dar şi pârtiile extraordinare din apropiere, fac din iarnă anotimpul cel mai recomandat pentru vizitarea parcului. Există totuşi o şansă să vedeţi maimuţele şi în alte perioade ale anului, ele fiind hrănite de către vizitatorii parcului şi atrase de aceştia în acest mod. Neexistând bariere de interacţiune, experienţele trăite în acest parc pot fi cu adevărat uimitoare. Maimuţele sunt foarte distractive, însă veţi fi instruiţi, prin panouri amplasate la intrarea în parc şi în anumite zone ale parcului să evitaţi contactul direct al ochilor şi la fel şi oferirea hranei în mod direct.

FOTO traveler.marriott.com/Dale Rutledge
Căprioarele zburdă libere
La patru ore de Nagano, Parcul de Căprioare Nara oferă pajişti unui număr de 1.200 de căprioare sika ce zburdă în deplină libertate. Mitologia locală spune că o zeitate pe nume Takemikazuchi a sosit în vechea capitală a Japoniei pe o căprioară albă pentru a deveni protectorul oraşului. Aceasta a dus la faptul ca aceste căprioare sălbatice să fie considerate în regiune comori naţionale şi să aibă legi care să le protejeze ca atare. Căprioarele trăiesc în pădure, în apropierea templelor sau oriunde găsesc hrană, sunt în general prietenoase şi se lasă mângâiate, dar este posibil să devină agresive dacă sunt înfometate.

FOTO traveler.marriott.com/Dale Rutledge