FOTO Unde are loc viaţa de noapte în oraşele lumii?
0
Când ceasul sună de miezul nopţii şi luminile sunt se sting, unele dintre cele mai mari oraşe ale lumii prind viaţă. Baruri, cluburi de toate felurile şi spectacole inedite au loc în toată lumea pentru localnici, dar şi pentru turiştii veniţi de pretutindeni. De la Oraşul Luminilor la Oraşul care nu doarme niciodată, Bussines Insider a creat o listă a metropolelor potrivite pentru viaţa de noapte.
Roma
Viaţa de noapte începe târziu la Roma, pentru că cinele se întind până la miezul nopţii. Motiv pentru care majoritatea cluburilor sunt deschise până dimineaţa, târziu. Dar cu orele târzii apar şi oportunităţile de divertisment. Printre acestea se numără Gregory's, unul dintre barurile renumite pentru muzica jazz, colecţia sa de whiskey şi bucătăria ireproşabilă. Şi dacă vrei o distracţie tipică italienilor, opreşte şi la Il Piccolo, un bar de vin din Piaţa Navona.
Amsterdam
Când vine vorba de viaţa de noapte, Amsterdamul este recunoscut pentru Cartierul Roşu. Dar, în realitate, există mult mai multe bulevarde şi străzi pline de localuri gata să ofere experienţe unice.
Iubitorii de cinema pot vizita The Movies, o casă de artă din 1912, unde rulează filme, dar unde se poate sta şi după pentru băuturi şi muzică. Paradiso este un alt loc contemporan, celebru pentru concertele care se ţin acolo. Dar dacă se doreşte o noapte albă şi liniştită, Wynand Fockink este soluţia: o casă din secolul al XVII-lea, unde sunt servite cele mai fine lichioruri.

Paris
Oraşul Luminilor este o destinaţie pe care oricine trebuie să o bifeze de pe listă. Iar dintr-o noapte pariziană nu are cum să lipsească Moulin Rouge, unde vizitatorii pot urmări un spectacol de cabaret în timp ce sorb din cupe de şampanie şi gustă unul dintre meniurile exclusiviste.
Odată ce ceasul a bătut la miezul nopţii, Clubul Silencio este una dintre opririle obligatorii. Creat de regizorul David Lynch, clubul secret permite intrarea exclusivă a membrilor şi invitaţilor până la miezul nopţii, iar după, uşile se deschid şi pentru marele public. Dacă eşti îndeajuns de noroc să te strecori prin coada imensă, ai şanse să te întâlneşti cu celebrităţi din elita de la Hollywood.

Las Vegas
Oraşul Păcatelor nu mai are nevoie de introduceri. Noi baruri şi cluburi sunt deschise zilnic, iar la fiecare colţ găseşti un cazino imens. Pentru o şedere sofisticată, barul Vesper Bar, din hotelul Cosmopolitan, este una dintre cele inspirate alegeri. Lista cu cocktailuri şi băuturi pare că nu are sfârşit, iar decorul inspiră doar eleganţă şi rafinament. Pentru o atmosferă mai agitată, Pure este locul în care poţi dansa în numeroase camere, cu diverse tematici, sau unde te poţi bucura de priveliştea oraşului de pe terasa sa.

Chicago
Cu toate că Chicago este mai mult cunoscut pentru barurile sale sportive, există şi o altă categorie de localuri care au îmbunătăţit viaţa de noapte considerabil. The Aviary, cu Grant Achatz and Nick Kokonas în frunte, prezintă arta de a crea cocktailuri, pentru care folosesc diverse ierburi proaspete.
Pentru senzaţia de ospitalitate sudică tradiţională, există The Barrelhouse Flat, unde barmanul-şef Stephen Cole a creat un meniu ce plimbă clientul de la băuturile clasice la cele contemporane. Noaptea se termină mereu la Sable Kitchen & Bar, un lounge gastronomic în partea nordică a oraşului.

Los Angeles
Glamour-ul Los Angeles-ului se extinde dincolo de platourile de filmare şi continuă cu viaţa de noapte vibrantă. Cu decorul său inspirat din cel de-Al Doilea Război Mondial şi lista cocktailurilor artizanale, Harvard & Stone este genul de local care te transpune în altă eră. Barul, care tocmai şi-a sărbătorit cea de-a doua aniversare, are parte de muzică live şi o colecţie impresionantă de băuturi. Pentru o atmosferă de genul „Mad Men”, este recomandat Stark Bar, de Muzeul de Artă Contemporană, unde se poate asculta muzică jazz.

Londra
Viaţa de noapte londoneză are ceva de oferit pentru toate gusturile: de la cluburi de comedie la spectacole de cabaret şi buticuri. Pereţii albaştrii şi atmosfera romantică fac din Blue Bar un loc favorit pentru cei care vor să se bucure de un cocktail. Poziţionat în hotelul Berkeley, oferă şi muzică jazz live, dar şi un meniul inventiv de cocktailuri. Pentru cei care vor o experienţă tradiţională de pub, atunci Jerusalem Tavern este locul. Varietatea impresionantă de beri ce poată fi găsită în acest pub micuţ crează din acest loc un adevărat rival al puburilor. Pentru iubitorii nocturni de artă şi cultură, Royal Opera House este un „must”, cum ar spune englezii. Sălile sale includ spectacole de opere la ore târzii, inclusiv balet.

Bangkok
Cu toate că oraşul nu şi-a construit reputaţia pe viaţa agitată de noapte, multe lucruri s-au schimbat în ultimii ani în ceea ce priveşte oferta de experienţe după miezul nopţii. Liftul care duce până la etajul 63 din clădirea State Tower până la Sky Bar este un prim pas către o noapte inedită. Localul de pe acoperiş oferă o panoramă a oraşului care merită toţi banii. Le Derriere, singura absinterie din oraş, oferă o experienţă mult mai intimă a băutului alături de prieteni. Decor este format din reminiscenţe ale anilor '20, unde poţi gusta şampanie pe fotoliile din catifea roşie.

Hong Kong
Este un portofoliu al distracţiilor care nu se opresc când bate ceasul la ora 22. Pentru iubitorii de mâncare, nu este un loc mai bun ca Temple Street Night Market. Pentru cei care vor să bea la ore târzii, Aqua Spirit este barul de pe acoperişul unuia dintre cele mai înalte clădiri din Hong Kong ce nu trebuie ratat.

New York
Ca şi Las Vegas, oraşul nu mai are nevoie de introduceri, după numeroase declaraţii de dragoste câte i-au fost aduse. De la un punct încolo, lucrurile se întâmplă mai mult noaptea în New York. Aşa că indiferent ce ai vrea să faci, aici se poate. Pouring Ribbons este un bar care oferă o experienţă unică a băutului, la fel cum este şi Dead Rabbit, unde există 72 de cocktailuri bazate pe diferite perioade din istorie. The Experimental Cocktail Club, în partea de est a oraşului, oferă de la decorul vintage până la meniu o experienţă din alte timpuri.

New Orleans
Barurile de pe Bourbon Street şi jazz-ul din Cartierul Francez sunt două elemente tipice ale vieţii de noapte de aici. Dar, între timp, s-au deschis şi alte localuri, care au venit cu o viziune avangardistă. Cum ar fi Cure, un cocktail lounge cu o aromă tradiţională sudică. Codul vestimentar este strict, chiar şi în august bărbaţii trebuie să poarte pantaloni lungi. Pentru acest tip de eleganţă de şcoală veche mai există şi French 75 din Cartierul Francez. Ospătarii poartă costume albe şi papioane negre, iar scaunele sunt din piele.

Tokyo
Spiritul internaţional al oraşului se reflectă cel mai bine în viaţa sa de noapte, de vreme ce turişti din toată lumea pot găsi aici orice de la muzică live până la localuri tradiţionale, unde se ţin show-uri Kabuki. Iubitorii de muzică vor aprecia Sweet Basil 139, iar cei care vor experienţe colorate pot încerca new orleans cel mai vechi bar al oraşului, în stilul vestic. Acolo a fost inventat Denki Bran, băutură ce combină ginul, vinul roşu, coniacul şi curacao într-un singur lichior.
Berlin
Petrecerea nu se opreşte niciodată la Berlin, de vreme ce localurile rămân deschise până la orele dimineţii. Victoria Bar, un lounge inspirat din stilul anilor ‘70, este unul dintre locurile populare ale oraşului pentru cei care preferă eleganţă şi stil vechi. Green Door este alt local care se diferenţiază prin felul în care arată.

Madrid
Poate că New York este oraşul care nu doarme niciodată, dar nici madrilenii nu apucă să închidă ochii prea devreme. Oraşul este cunoscut pentru apetitul localnicilor pentru petreceri, ultimul trend fiind barurile unde se bea gin tonic. Noaptea se începe la Arzabal pentru tapas şi gin tonic atent pregătit. Apoi, vine rândul barului Gin Room, care oferă zeci de branduri de gin într-o atmosferă extrem de stilată. Pentru cei care vor experienţe de la înălţime, atunci Glass Bar şi La Terraza din hotelul Urban sunt locurile potrivite.
