Test Drive Honda Jazz 1.3 MT Trend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am condus ultimul model Honda ce se fabrică în Japonia şi se comercializează la noi. Mda, stereotipul – model nipon mai este valabil pentru Honda Jazz, pentru restul gamei nu prea.

Jazz, sau Fit, cum se mai numeşte pe alte pieţe, este un succes pentru Honda. De la debutul modelului în 2001, au fost vândute peste 5 milioane unităţi la nivel mondial. A treia generaţie Honda Jazz a debutat în 2013, dar în Europa abia în 2015 a ajuns. Un tratament în oglindă, nici constructorii europeni nu se înghesuie să teleporteze noile modele pe pieţele din Japonia şi Oceania.

Honda a întârziat debutul modelului pe piaţa europeană pentru a aduce ceva modificări modelului. Acestea vizează o creştere a rigidităţii caroseriei plus o calibrare a direcţiei şi suspensiei pe gustul clientelei de aici.

Dinamică

În principiu, de la un monovolum de clasă mică te aştepţi la o atitudine defensivă, una care să nu te îmbie la sportivitate. Să fii un şofer cât mai paşnic şi eco.

În primul rând să pornim de la motorul de 1.3 litri care dezvoltă 102 CP şi 123 Nm. Cine îşi imaginează că ar fi vorba despre propulsorul de 1.3 litri de pe Honda Insight... se înşeală. Honda a dezvoltat un propulsor nou, primul care face parte din familia Earth Dreams Technology.

AFLĂ mai multe despre Honda Jazz 1.3 MT Trend şi vezi verdictul Viteze.ro

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite