Pepinieră de studenţi, la Cluj: Porsche Engineering deschide prima fabrică de software în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnologia evoluează şi, cum maşinile performante nu cad din cer iar industria auto se află într-un punct de cotitură, trend-ul actual al digitalizării şi automatizării ducând la reinventarea automobilului în circa 15 ani, constructorii importanţi şi cu viziune, precum Porsche, caută să ţină pasul şi să-şi crească specialişti. De data aceasta, Clujul şi România sunt puncte fierbinţi pe harta reţelei globale Porsche Engineering.

Porsche a început să facă maşini în anii 1950, dar bazele primului centru de inginerie Porsche Engineering au fost puse în 1931, an în care a primit şi prima comandă – Wanderer Type 7. În 1971, a fost înfiinţat Centrul de Cercetare şi Dezvoltare din Weissach, iar, în 2001, s-a format Porsche Engineering Group. Prima extindere în afara graniţelor Germaniei a avut loc în acelaşi an, la Praga, în Cehia. În 2012, a fost preluat circuitul de la Nardo, Italia, unde se află centrul de testare. Apoi, în 2014, Porsche a pus piciorul şi în China, la Shanghai.

Porsche Engineering România de la Cluj este prima ”fabrică” de software declarată a grupului, care va face parte integrantă din reţeaua globală de dezvoltare viitoarelor modele Porsche. Bazele subsidiarei au fost puse la sfârşitul lui 2015, iar, acum, la jumătatea lui 2016, aceasta a devenit operaţională. În momentul de faţă, Porsche Engineering România are şapte angajaţi, dar până la finalul anului echipa va ajunge la 20 de ingineri de software şi mecanici, în următorii ani, planul fiind să se ajungă la peste o sută de angajaţi. 

CITEŞTE mai multe despre centrul Porsche Engineering de la Cluj pe Viteze.ro

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite