Cum să dezgheți parbrizul în mod corect. Ce trebuie să eviți pentru a nu avea probleme cu mașina

0
Publicat:

Când temperaturile scad sub zero grade Celsius, o avalanșă de probleme pică pe capul șoferilor. Stratul gros de gheaţă de pe maşină, geamurile îngheţate, încuietorile blocate vin la pachet cu riscurile unui carosabil periculos.

 Frigul și zăpada dau bătăi de cap șoferilor. FOTO Sever Gheorghe
Frigul și zăpada dau bătăi de cap șoferilor. FOTO Sever Gheorghe

Cea mai bună soluţie pentru a dezgheţa geamurile maşinii iarna rămâne spray-ul special conceput pentru îndepărtarea cristalelor de gheaţă. Te poți descurca însă și dacă nu ai la îndemână un astfel de spray.

Există şi alte metode care te pot ajuta să scăpi repede de neplăcerea geamurilor îngheţate de la maşină. Aveţi nevoie de un castron sau lighean în care amestecaţi apă rece cu puţin oţet, apoi înmuiaţi o cârpă în acest amestec şi ştergeţi parbrizul. Specialiştii mai recomandă pornirea motorului şi a ventilatorului la maximum pe o temperatură ridicată.

Un alt truc foarte util este ca seara, după ce aţi parcat maşina, puneţi o cârpă sau pătură mai veche peste parbriz şi acoperiţi-l în întregime. Pentru a fi fixată bine pătura respectivă, este indicat să o prindeţi cu ajutorul ştergătoarelor şi al uşii de la maşină.

O altă variantă presupune utilizarea unei perechi de şosete şi nisip igienic pentru pisici. Granulele de nisip se răstoarnă în şosete, care, odată umplute, se pun pe bord, lângă parbriz sau sub scaunele din maşină. Nisipul are puterea de a absorbi umiditatea din aer, iar rezultatul este garantat. 

Ce să nu faci

Important este să fii prudent.

Nu este rindicat să spargi gheața formată cu racleta sau orice altceva deoarece riști să-ți fisurezi geamul. Și nici să folosești o racletă prea dură sau prea aspră, deoarece îl poți zgâria. Multți șoferi fac greșeala de a turna apă fierbinte pentru a dezgheța parbrizul, însă diferența de temperatură poate provoca fisuri, motiv pentru care trebuie să eviți acest lucru, averizează Spynews.ro.

Mulți șoferi obișnuiesc să curețe zăpada doar de pe geamuri, dar nu și de pe capotă sau plafon, iar atunci când pornesc la drum, bucățile de zăpadă pot cădea, motiv pentru care este recomandat să cureți toată mașina de zăpadă.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite