4 alimente care cresc rapid nivelul de energie al organismului
0Dincolo de atât de consumata cafea, există alte numeroase alimente care pot spori în mod semnificativ nivelul de energie. Mai mult, acestea sunt benefice memoriei, atenţiei şi funcţiilor neuronale.
În afară de dormitul insuficient, inclusiv inactivitatea, anxietatea şi alimentele prelucrate genetic sau bogate în grăsimi pot scădea semnificativ nivelul de energie din organism. Deşi a intrat în obiceiul colectiv cafeaua de dimineaţă, există numeroase alte alimente care pot da un impuls energetic pe tot parcursul zilei, scrie goodhousekeeping.com.
Ceaiul Matcha
Efectul provine de la compuşii naturali, o ceaşcă conţinând jumătate din cofeina pe care o regăsim în cafea. Dacă o ceaşcă de cafea băută după-amiază vă împiedică să adormiţi pe timpul nopţii, ceaiul matcha v-ar putea ajuta. Cea mai bună variantă este cea de pulbere concentrată.
Apă plată cu lămâie şi mentă
Apa este importantă pentru hidratare şi, uneori, simţim în mod greşit senzaţia de foame atunci când nu consumăm suficientă. Consumul acestui lichid, mai ales înainte ca senzaţia de sete să apară, duce la o mai bună concentrare, potrivit unui studiu publicat în Frontiers in Human Neuroscience. Lămâia şi menta vor da un plus de energie corpului.
Migdalele
Pe lângă asigurarea necesarului de proteine sănătoase, migdalele conţin o cantitate importantă de magneziu. Acest mineral este esenţial pentru 300 de reacţii biochimice din organism, inclusiv pentru controlul glicemiei şi producerea de energie. De asemenea, această gustare sănătoasă conţine vitaminele B, care ajută la transformarea alimentelor în energie, precum şi energizarea substanţelor nutritive cupru şi fosfor.
Ciocolata
Datorită flavonoidelor din cacao, ciocolata neagră poate fi considerată hrană pentru creier. Consumul de băuturi pe bază de cacao în fiecare zi timp de opt săptămâni a dus la „îmbunătăţiri semnificative“ ale testelor care au măsurat memoria, atenţia şi funcţia neuronală ale subiecţilor ce au participat într-un studiu din 2012, apărut în Jurnalul American de Nutriţie Clinică.