România îşi sufocă sportul, alţii ridică restricţiile: Două ţări importante revin la normalitate
0Dacă îi ascuţi pe Raed Arafat şi pe Adrian Streinu-Cercel, rămâi cu impresia că aceşti oameni chiar îşi doresc ca sportul de performanţă să fie suspendat mai multe luni de acum încolo.
România şi-a pus economia la pământ în numele luptei cu COVID-19 şi, dacă într-o primă fază, restricţiile au fost justificate, viaţa având oricând prioritate, între timp, riscăm să intrăm într-o zonă absurdă.
Probabil, de aceea, după ce ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a respins categoric reluarea antrenamentelor echipelor de fotbal după jumătatea lunii mai, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a avut o reacţie vehementă, după cum „Adevărul“ a scris aici.
Atacul LPF a venit şi în contextul în care tot mai multe ţări ridică restricţiile, mai ales în ceea ce priveşte reluarea activitatelor legate de sportul de performanţă.
În Austria, centrele olimpice au fost redeschise după cinci săptămâni în care s-a pus lacătul pe ele. Astfel, peste 600 de sportivi şi-au reluat pregătirile cu condiţia de a purta măşti şi de a păstra o distanţă minimă de 2 metri în timpul exerciţiilor.
În Asia, Coreea de Sud tocmai le-a oferit echipelor de fotbal posibilitatea de a-şi relua antrenamentele. Mai mult, ele pot programa deja meciuri amicale, cu condiţia ca ele să aibă loc în spatele porţilor închise. Oficialii ţării le-au cerut fotbaliştilor să nu-şi dea mâna, aşa cum se obişnuieşte, înaintea partidelor. Respectând aceste indicaţii, prima ligă sud-coreeană ar urma să înceapă peste 20 de zile.
14.873 de cazuri confirmate de coronavirus avea Austria până aseară. Numărul deceselor a ajuns la 491. 10.683 de cazuri de coronavirus avea Coreea de Sud până ieri. Per total, 237 de oameni au murit de COVID-19 în această ţară. 9.242 de cazuri de coronavirus a avut România până acum. La noi, numărul deceselor a ajuns la 498.