Protocolul sanitar din România, desfiinţat: „Nişte aberaţii!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În numele combaterii răspândirii coronavirusului, la noi s-au luat nişte decizii, aproape unice în lume, care provoacă nemulţumiri tot mai mari.

Ca la noi, la nimeni, a titrat „Adevărul“ de curând, într-un material despre închiderea piscinelor acoperite, de aproape 6 luni, hotărâre în spatele căreia nu există nicio justificare ştiinţifică!

Iar această decizie nu e singura lipsită de sens! România e singura ţară din Europa în care restaurantele sunt, în continuare, închise, iar de la începutul lunii, în judeţul Argeş s-au închis sălile de sport, deşi nu e clar în ce măsură aceste locuri au contribuit la răspândirea virusului.

Acum, ultima nemulţumire provocată de măsurile luate în numele combaterii COVID-ului e legată de protocolul sanitar stabilit pentru campionatul de fotbal. După cum „Adevărul“ a scris aici, acest protocol n-are nimic în comun cu ce se întâmplă în lumea bună a fotbalului. Furios din acest motiv, preşedintele Viitorului, Gică Popescu, a avut o intervenţie dură la ProSport Live, în care a criticat vehement acest protocol stabilit de Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS).

Ce a spus Gică Popescu?

*DSP-ul (n.r. - Direcţia de Sănătate Publică) ar trebui să dea o normativă de la începutul sezonului şi să-şi vadă de treaba lor. În momentul în care se infectează un jucător sau un membru al staffului, se separă de grup, care îşi continuă activitatea. De parcă DSP-ul ar fi aşa, o supraputere, să stăm toţi cu gura deschisă la ei.  Ce, stau la mâna DSP-ului, să-mi facă mie regulile?

*Să se pronunţe înainte de începerea sezonului! În Spania, Italia, de ce nu fac ancheta (n.r. - ancheta epidemiologică), şi facem numai noi? Luăm numai ce ne convine de la cei de afară, să rămânem iar la mâna altcuiva? Nişte aberaţii. Trebuie ca lucrurile să fie de la început stabilite. 

CITEŞTE ŞI:

Ca la noi, la nimeni: România combate COVID-19 cu o măsură demontată şi de OMS

Tipic românesc: Inventăm protocoale sanitare care sunt unice în lume

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite