Naţionala de handbal Under 20 a României, la un pas de finală. Cine sunt fetele care pot lua o nouă medalie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fetele care acum doi ani au reuşit să câştige aurul la Mondialele din Macedonia luptă acum pentru aceeaşi medalie la competiţia din Rusia.

Dacă există vreun sport în care România nu are de să fie îngrijorată în privinţa viitorului, atunci acesta este handbalul feminin.  După succesul de acum doi, la Mondialele Under 18, România s-a calificat acum în semifinale la Campionatul Mondial Under 20, având în componenţă acelaşi nucleu de jucătoare. Minus, golghetera de atunci, Bianca Bazaliu, de la CSM Bucureşti, care s-a accidentat înaintea începerii competiţiei. La Moscova, România a ajuns în semifinale după ce a trecut de Croaţia, scor 21-20, într-un meci în care fetele au fost conduse de câteva ori, chiar şi la patru goluri diferenţă. Au revenit însă de fiecare dată şi şi-au adjudecat victoria, urmând a întâlni Danemarca (azi, de la ora 20.00), pentru un loc în finală.
Portarul Iulia Dumanska, originară din Ucraina, care a primit cetăţenia română în urmă cu câteva luni,  a avut o prestaţie extraordinară şi ei i se datoreză în mare parte victoria.  Alina Ilie a fost cea mai bună marcatoare a echipei noastre, cu 8 goluri, iar pentru echipa antrenată de Ion Crăciun au mai înscris Alexandra Dindiligan - 5 goluri, Cristina Laslo - 3, Andreea Taivan - 2, Anca Polocoşer - 2, Lorena Ostase - 1. În optimi, România a trecut de Japonia, iar în grupă a învins lejer de Spania, Kazahstan, Argentina şi Egipt şi a remizat cu Germania
Lotul fetelor noastre este clădit pe osatura echipei care acum doi a câştigat aurul la Campionatul Mondial din Macedonia. Zece dintre jucătoare sunt campioane mondiale: Craiu, Ostase, F. Ilie, Ion, Corban, Vasiliu, A. Ilie, Taivan, Dindlingan, Laslo. În afara lor, în lot se mai regăsesc Dumanska, Curmenţ,  Severin, Dache, Stoicănescu şi Polocoşer.
La Mondialul din Rusia, căpitanul României, Cristina Laslo este cea mai bună marcatoare a României, cu 41 de goluri din 57 de aruncări, ocupând locul 13 în clasamentul golgheterilor. Ea este lider al competiţiei la pase decisive, cu 22 de assituri, dar şi cea mai bună apărătoare de la Campionatul Mondial, cu 16 blocaje reuşite. De la ea, dar şi de la alte jucătoare se aşteaptă ca în cel mai scurt timp să facă pasul către naţionala mare, aceasta fiind ultima competiţie juvenilă la care mai pot participa handbalistele din generaţia 1996-1997. Ele au exemplul echipei din 1999, care a fost campioană mondială la tineret, şi din rândul căreia Aurelia Brădeanu, Ionica Munteanu, Cristina Vărzaru sau Ramona Farcău au ajuns jucătoare de bază la naţionala mare, primele două fiind şi acum la prima reprezentativă.



La începutul lunii, România a obţinut argintul la Campionatele Mondiale Universitare

Lotul României:
Iulia Dumanska (HCM Baia Mare), Mădălina Ion (Unirea Slobozia), Bianca Curmenţ (Alba Sebeş) - portari
Hermina Stoicănescu (HCM Rm. Vâlcea), Alexandra Dindiligan (U Alexandrion Cluj) - extreme stânga
Florenţa Ilie (Ştiinţa Bucureşti), Andreea Taivan (CS Galaţi) - extreme dreapta
Lorena Ostase (CS Zalău), Florentina Craiu  (HCM Rm. Vâlcea)- pivoţi
Alexandra Severin (U Alexandrion Cluj), Sonia Vasiliu (U Alexandrion Cluj), Anca Polocoşer (Deva Trans) - interi stânga
Cristina Laslo (U Alexandrion Cluj), Daniela Corban (CS Slatina) - centri
Alina Ilie (Unirea Slobozia), Elena Dache (CSM Bucureşti) - interi dreapta

Antrenori: Ion Crăciun şi Cristian Preda

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite