Miracolul de la Leicester City. Codaşi în campionat, fruntaşi în Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţia care a cucerit sezonul trecut titlul în Premier League trece printr-o formă extrem de slabă în campionat, dar în Europa are maximum de puncte.

Modelul Borusssiei Dortmund, care acum doi ani se zbătea la retrogradare în campionat şi făcea furori în Liga Campionilor, a fost îmbrăţişat şi de Leicester City.
Surprinzătoarea campioană a Angliei are un sezon intern mizerabil. Doar opt puncte cucerite în opt etape, după două victorii, două egaluri şi 4 înfrângeri, opt goluri înscrise şi 14 primite. Leicester e pe locul 13 în Anglia, la două puncte de primul loc retrogradabil, deşi faţă de sezonul trecut n-a pierdut prea mulţi jucători, singura plecare notabilă fiind cea a francezului Ngolo Kante, care a ajuns la Chelsea. În rest, Ranieri are la dispoziţie acelaşi lot, ba chiar a primit şi câteva întăriri, precum nigerianul Musa, algerianul Slimani, polonezul Kapustka ori spaniolul Luis Hernandez.
Dacă în campionat nu se regăseşte deloc, în Liga campionilor Leicester City zburdă. Are nouă puncte din nouă posibile, cinci goluri marcate şi niciunul primit. A trecut cu 3-0 de Bruges şi cu 1-0 de Porto şi de Copenhaga. Sigur, adversarii nu par foarte puternici, dar danezii de la Copenhaga, care au eliminat Astra, erau neînvinşi până la ora meciului cu „vulpile” lui Ranieri.
Entuziasmată de rezultatele din Europa, presa engleză visează deja mai departe. Ce ar fi Leicester City să repete performanţa celor de la Nottingham Forrest, care în 1978 au câştigat campionatul ca echipă nou- promovată, iar un sezon mai târziu au luat Cupa Campionilor Europeni, având un sezon extrem de slab în Anglia. Şi totuşi, Ranieri îndeamnă la realism. „Nu suntem pregătiţi pentru o astfel de performanţă!”, a anunţat italianul.
Ronaldo nu s-a lipit la gol
Mult aşteptatul recital al lui Cristiano Ronaldo, care se află la două reuşite de golul 100 în cupele europene, nu s-a produs. Portughezul n-a marcat contra Legiei Varşovia, ci s-a mulţumit cu două pase de gol. Cât despre polonezi, aceştia sunt „carne de tun” în Liga Campionilor. Au încasat 11 goluri în trei meciuri şi s-au remarcat doar prin intermediul fanilor, care au făcut o supercoregrafie la partida cu Dortmund şi au generat o bătaie pe cinste în centrul Madridului. 
Buffon a fost eroul lui Juve
Performera serii în Liga Campionilor  a fost Juventus Torino. Echipa italiană s-a impus la Lyon după un meci eroic. Francezii au ratat un penalty prin Lacazette, în minutul 35, apărat de Buffon, iar în minutul 54 au rămas în zece oameni prin eliminarea lui Lemina. Chiar şi aşa însă, Juve a dat lovitura în minutul 76, când columbianul Cuadrado a marcat golul victoriei. „Gigantul Vuffon, Geniul Cuadradp, Eroica Juve”, a titrat cotidianul italian Tuttosport, imediat după meci.


Liga Campionilor

GRUPA E
ŢSKA Moscova - Monaco 1-1
Traore 34 / Silva 87

Leverkusen - Tottenham 0-0

Clasament: 1. Monaco 5 p, 2. Tottenham 4 p, 3. Leverkrusen 3 p, 4. TSKA  2p
Etapa viitoare (2 noiembrie): Tottenham – Leverkrusen. Monaco – TSKA Moscova


GRUPA F
Sporting Lisabona - Dortmund 1-2
Bruno Cesar 67 / Aubameyang 9, Weigl 43

Real Madrid - Legia Varşovia 5-1
Bale 16, Jodlowiek 19-autogol, Asensio 37, Vazquez 68, Morata 84 / Radovici 22-penalty

Clasament: 1. Real 9 p, 2. Dortmund 9 p, 3. Sporting 3 p, 4. Legia 0 p
Etapa viitoare (2 noiembrie):  Dortmund - Sporting, Legia - Real 

GRUPA G
Leicester - FC Copenhaga 1-0
Mahrez 40

Club Brugge - FC Porto 1-2
Vossen 12 / Layun 68, Andre Silva 90+2-penalty

Clasament: 1. Leicester 9 p, 2. Copenhaga 4 p, 3. Porto 3 p, 4. Brugge 0 p
Etapa viitoare (2 noiembrie) : Copenhaga – Leicester, Porto - Brugge

GRUPA H
Dinamo Zagreb - Sevilla 0-1
Nasri 37
La gazde, Alex Măţel a rămas pe banca de rezerve.

Lyon - Juventus 0-1
Cuadrado 76
Clasament: 1. Juventus 7 p, 2. Sevilal 7 p, 3. Lyon 3 p, 4. Dinamo 0 p
Etapa viitoare: Sevilla – Dinamo, Juventus - Lyon
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite