Lewis Hamilton, regele de culoare din Formula 1. „Am 30 de ani şi-mi trăiesc viaţa. Sunt criticat, dar câştig curse“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu este doar primul pilot de culoare din Formula 1. Este şi britanicul care a câştigat mai multe curse decât oricare alt supus al Reginei, fie el alb sau negru, în istoria celebrei competiţii de maşini

Vorbim de cele 39 de victorii ale sale (numărate până azi), care-l clasează pe un mai mult decât onorabil loc cinci, într-un top al tuturor timpurilor. Nu ne hazardăm să-l includem în clubul celor mari precum „regii blestemaţi“ Michael Schumacher sau Ayrton Senna, dar ambiţiosul britanic de 30 de ani are timp să devină din bun… cel mai bun. Până una alta, vorbim de un fenomen al zielelor noastre, căci celebritatea lui Lewis a depăşit graniţele Formulei 1, britanicul reuşind să facă din imaginea sa un brand à la David Beckham. „Am 30 de ani şi-mi trăiesc viaţa. Sunt criticat, dar câştig curse“, le răspunde el celor care-i critică relaţia de dragoste cu lumea divertismentului şi tot ce are ea de oferit. Dar cum de n-a fost campionul britanic ameţit până acum de faimă? Credinţa este cea care îl ţine cu picioarele pe Pământ. Crescut în biserica romano-catolică, Lewis Carl Davidson Hamilton este şi acum un creştin devotat, purtând o cruce drept talisman în timpul tuturor curselor sale. „Dumnezeu este pe primul loc în viaţa mea“ spune celebrul sportiv.

O viaţă începută în comitatul englezesc Hertfordshire, Lewis fiind născut într-un cuplu interrasial, mama Carmen Larbalestier fiind albă, în timp ce tatăl Anthony Hamilton este un cetăţean britanic de culoare. Lucrurile n-au mers între părinţii lui Lewis, iar după ce aceştia s-au despărţit, pe când el avea doar doi ani, pilotul s-a împărţit între ei, locuind până la 12 ani cu mama lui şi mutându-se, apoi, cu tatăl şi cu soţia acestuia.

image

Iar Anthony Hamilton chiar a fost o figură importantă în viaţa viitorului campion de Formula 1, după cum chiar el avea să mărturisească, astăzi. „Tatăl meu a fost foarte sever cu mine, când eram mic, iar eu îi sunt recunoscător pentru asta“, vorbeşte Lewis despre cel care a avut patru locuri de muncă, a ipotecat casa familiei şi şi-a folosit toate economiile pentru a-i finanţa fiului său primii paşi în lumea automobilismului.

Citeşte tot despre Lewis Hamilton, dublu campion mondial, pe www.okmagazine.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite