Începe competiţia cu cele mai tari amicale din lume. Real Madrid, Barcelona, Liverpool, Bayern, Inter, Juventus şi alte nume mari la start

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişul competiţiei
Afişul competiţiei

Cele mai puternice echipe de fotbal din lume vor juca partide de pregătire sub pălăria competiţiei intitulate International Champions Cup.

Între Campionatul European din Franţa şi începutul competiţiilor oficiale interne, plus Liga Campionilor, fotbalul nu doarme. Şi nu doar că nu doarme, dar şi produce bani. Bani mulţi chiar. Deşi UEFA e o maşină de euro pentru Europa, iar FIFA strânge anual averi din fotbal a fost nevoie ca americanii să pună pe picioare un proiect care să prindă sub aripa sa acţiunile amicale ale marilor cluburi ale lumii şi să le încadreze într-o reţetă financiară de succes.

Ideea i-a venit lui Stephan M. Ross, care împreună cu Relevent Sport a revoluţionat piaţa meciurilor amicale. Bineînţeles pe grămezi de bani. Americanul s-a gândit să prindă toate amicalele importante ale verii jucate de formaţiile europene în America, sub o singură pălărie, numită International Champions Cup.

La primele două ediţii au participat câte opt echipe şi au câştigat Real Madrid şi respectiv Manchester United, iar succesul imens înregistrat a făcut ca anul trecut această competiţie să se extindă. Şi nu oricum, ci cu un număr aproape dublu de echipe, care au jucat şi pe alte două continente. Încasările din bilete au fost foarte mari, iar banii oferiţi de televizunile care transmit partidele au atins cote fantastice. Casele de pariuri au avut şi ele câştiguri importante, iar fanii au fost mulţumiţi pentru că în miezul verii au putut vedea partide de calitate. Acestea sunt direcţiile pe care s-a bazat raţionamentul americanilor şi care au făcut ca această competiţie să ajungă la a patra ediţie. De data aceasta, la start sunt 17 echipe, care vor juca pe patru continente, în şapte ţări: Australia, SUA, China, Anglia, Irlanda, Suedia şi Scoţia. Meciurile vor fi transmise în peste 150 de ţări ale lumii, iar o parte dintre ele pot fi urmărite şi în România, pe Digisport. Fiecare continent va avea o câştigătoare, anul trecut Real Madrid triumfând în Australia şi China, iar PSG în SUA.

Unde se desfăşoară competiţia
Australia
Melbourne Victory
Juventus Torino
Tottenham Hotspur
Atletico Madrid

China
Borussia Dortmund
Manchester City
Manchester United

SUA
Inter
PSG
Bayern Munchen
Milan
Real Madrid
Chelsea
Liverpool

Europa
Barcelona
Leicester
Celtic

Programul meciurilor
22 iulie Shanghai Manchester United – Dortmund
23 iulie Melbourne Juventus - Melbourne Victory
23 iulie Glasgow  Celtic – Leicester City
24 iulie Oregon Inter - PSG
25 iulie Beijing Manchester City – Manchester United
26 iulie Melbourne Juventus – Tottenham
27 iulie Ohio Real Madrid- PSG
27 iulie Chicago Bayern Munchen – AC Milan
27 iulie Los Angeles Chelsea - Liverpool
28 iulie Shenzhen Manchester City - Dortmund
29 iulie Melbourne Tottenham – Atletico Madrid
30 iulie Dublin Celtic – FC Barcelona
30 iulie Michigan Real Madrid – Chelsea
30 iulie Charlotte Inter – Bayern Munchen
30 iulie Santa Clara Liverpool – Milan
30 iulie Carson PSG – Leicester
3 august New Jersey Bayern – Real Madrid
3 august Mineapolis Milan – Chelsea
6 august Londra Liverpool – Barcelona
13 august Limerick Inter - Celtic

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite