Golgheter cu două facultăţi. Povestea lui Alex Munteanu de la Gaz Metan Mediaş, un fotbalist atipic pentru Liga I
0
Alexandru Munteanu, autor al unui hattrick în meciul cu Pandurii, este al treilea marcator al echipei sale în acest sezon. Mijlocaşul de 29 de ani şi-a petrecut întreaga carieră la Gaz Metan Mediaş, a absolvit două facultăţi şi are un hobby atipic printre fotbalişti: lectura.
Nou-promovata Gaz Metan Mediaş îşi continuă defilarea prin eşalonul de elită al fotbalului românesc. După ce a învins-o cu 4-0 pe Dinamo în runda precedentă, echipa lui Cristian Pustai a reuşit o nouă victorie la scor: 5-2 cu Pandurii Târgu-Jiu. Eroul meciului a fost Alexandru Munteanu, autor al unui hattrick împotriva gorjenilor. Dacă antrenorul său, Cristian Pustai, a absolvit facultatea de matematică şi a predat timp de trei ani această disciplină la un liceu din Mediaş, Munteanu are şi el o poveste de viaţă atipică pentru un fotbalist. El a absolvit două facultăţi până acum, fiind conştient că este foarte posibil ca sportul-rege să nu-i poată asigura un salariu până la vârsta pensionării.
„Fotbal fac de mic. De la şapte-opt ani. Dar, terminând liceul, am decis să fac o facultate. Am absolvit ştiinţele economice, am şi un master în domeniul economiei. A fost şi un moment de cumpănă, la 21 de ani, eram în Liga a III-a şi nu ştiam dacă să mai continui cu fotbalul. Atunci am avut un meci în care l-am impresionat pe domnul Pustai şi am rămas la Gaz Metan. Am mai avut o cumpănă în 2014, când am fost neplătit jumătate de an, m-am antrenat prin parcuri. Vechea problemă, când ai contract, te vor toate echipele, când nu, nici o echipă nu te vrea. Am mai absolvit de curând încă o facultate, inginerie în domeniul petrolului şi gazelor. Trebuie să dau şi licenţa şi sunt inginer”, a povestit Munteanu.
Jucătorul de 29 de ani are şi o pasiune neobişnuită pentru fotbaliştii din zilele noastre. „De curând a fost ziua mea. Le-am cerut prietenilor să-mi cumpere cărţi, le-am spus că nu vreau alte cadouri. Mi-a plăcut foarte mult un volum primit de la tatăl meu, de Michel Zévaco. Sunt povestiri care se petrec prin anul 1500, foarte captivante, să zic aşa”, a mărturisit mijlocaşul.