Golgheter cu două facultăţi. Povestea lui Alex Munteanu de la Gaz Metan Mediaş, un fotbalist atipic pentru Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gaz Metan Mediaş
Gaz Metan Mediaş

Alexandru Munteanu, autor al unui hattrick în meciul cu Pandurii, este al treilea marcator al echipei sale în acest sezon. Mijlocaşul de 29 de ani şi-a petrecut întreaga carieră la Gaz Metan Mediaş, a absolvit două facultăţi şi are un hobby atipic printre fotbalişti: lectura.

Nou-promovata Gaz Metan Mediaş îşi continuă defilarea prin eşalonul de elită al fotbalului românesc. După ce a învins-o cu 4-0 pe Dinamo în runda precedentă, echipa lui Cristian Pustai a reuşit o nouă victorie la scor: 5-2 cu Pandurii Târgu-Jiu. Eroul meciului a fost Alexandru Munteanu, autor al unui hattrick împotriva gorjenilor. Dacă antrenorul său, Cristian Pustai, a absolvit facultatea de matematică şi a predat timp de trei ani această disciplină la un liceu din Mediaş, Munteanu are şi el o poveste de viaţă atipică pentru un fotbalist. El a absolvit două facultăţi până acum, fiind conştient că este foarte posibil ca sportul-rege să nu-i poată asigura un salariu până la vârsta pensionării.

„Fotbal fac de mic. De la şapte-opt ani. Dar, terminând liceul, am decis să fac o facultate. Am absolvit ştiinţele economice, am şi un master în domeniul economiei. A fost şi un moment de cumpănă, la 21 de ani, eram în Liga a III-a şi nu ştiam dacă să mai continui cu fotbalul. Atunci am avut un meci în care l-am impresionat pe domnul Pustai şi am rămas la Gaz Metan. Am mai avut o cumpănă în 2014, când am fost neplătit jumătate de an, m-am antrenat prin parcuri. Vechea problemă, când ai contract, te vor toate echipele, când nu, nici o echipă nu te vrea. Am mai absolvit de curând încă o facultate, inginerie în domeniul petrolului şi gazelor. Trebuie să dau şi licenţa şi sunt inginer”, a povestit Munteanu.

Jucătorul de 29 de ani are şi o pasiune neobişnuită pentru fotbaliştii din zilele noastre. „De curând a fost ziua mea. Le-am cerut prietenilor să-mi cumpere cărţi, le-am spus că nu vreau alte cadouri. Mi-a plăcut foarte mult un volum primit de la tatăl meu, de Michel Zévaco. Sunt povestiri care se petrec prin anul 1500, foarte captivante, să zic aşa”, a mărturisit mijlocaşul. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite