Dinamo a bătut cu un penalty „inventat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roş-albii s-au impus la Alba Iulia, dar ardelenii au acuzat arbitrajul lui Drăgănescu, cel care a acordat eronat lovitura de pedeapsă din care au egalat „câinii“. La final, gazdele au protestat la adresa „fluieraşilor“, iar unul dintre acţionarii echipei din Alba Iulia, Marian Sarmeş, a fost la un pas să se bată cu Gabi Torje!

După victoria de acum două etape, atunci când au învins Steaua cu 2-1, cei de la Unirea au sperat într-o nouă minune, de această dată contra „câinilor". Şi, debutul a fost fulminant! Servit excelent de Nae Stanciu, puştiul care este curtat de Chelsea, Florin Dan l-a lobat pe Curcă. La 1-0 pentru ultima clasată, roş-albii s-au trezit şi au pus piciorul pe acceleraţie. Numai că, egalarea a venit după o fază controversată.

Ce s-a întâmplat? În prelungirile primei reprize, minutul 45+3, Alexe i-a centrat lui Mărgăritescu, acesta a şutat din interiorul careului, iar Vujadinovici a deviat mingea cu mâna. Centralul Mugurel Drăgănescu s-a consultat cu arbitrul asistent, după care a acordat penalty. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Andrei Cristea. După pauză, golgheterul dinamovist, lansat excelent de Boştină, a înscris pentru 2-1, iar „câinii" s-au întors acasă cu toate cele trei puncte.

„N-a fost 11 metri"

Fostul arbitru internaţional, Ion Crăciunescu, a comentat faza din care Cristea a egalat. „Nu a fost penalty pentru că nu orice minge care atinge mâna unui jucător este o infracţiune. Fotbalistul Unirii nu stă într-o poziţie nefirească, chiar îşi trage mâna în spate. Nu a fost nimic", a spus Crăciunescu.

Nervi la vestiar

Având în vedere că, după eşecul de ieri, Unirea este retrogradată, conducătorii gazdelor au acuzat vehement prestaţia brigăzii care a condus meciul.

„A fost un arbitraj sută la sută pro-Dinamo", a spus Marian Sarmeş, unul dintre acţionarii clubului. Torje l-a auzit şi l-a înjurat pe conducătorul ardelenilor, care s-a îndreptat ameninţător spre micuţul mijlocaş! Totuşi, conflictul a fost aplanat repede la intervenţia celor din jur.

Borcea şi Ţălnar s-au contrazis

Încântat de faptul că elevii săi au întors rezultatul de la 0-1, antrenorul Cornel Ţălnar a lăudat prestaţia echipei. Totuşi, el a fost contrazis de preşedintele executiv al roş-albilor. „Mă bucur că am câştigat. Noi tot timpul am jucat în Europa, unul dintre obiectivele noastre, dar nu arătăm ca o formaţie de Europa League",a răbufnit Borcea.

Drama lui Dinu

Victoria roş-albilor la Alba Iulia l-a lăsat indiferent pe directorul tehnic al clubului. Motivul? Soţia sa, Silvia, este grav bolnavă şi a suportat o nouă intervenţie chirurgicală. Ieri după-amiază, „câinii" erau în Ardeal şi câştigau în faţa Unirii.

Departe de ei, în Bucureşti, Cornel Dinu suferea în tăcere pe holurile unui spital. A stat alături de consoarta sa, a cărei stare de sănătate este precară. Un telefon din partea jurnaliştilor: „Cum a fost meciul?". Răspunsul sec. „Nu mă interesează. Sunt la spital, alături de Silvia. E în sala de operaţie", a spus Dinu cu o voce stinsă.

Silvia are doar 40 de kilograme!

Ce a păţit soţia lui „Mister"? Ne-a povestit un apropiat al oficialului dinamovist: „În urmă cu şase luni era foarte bine. Deodată însă au apărut problemele. Suferă de diabet şi, în timp, i-a fost afectată circulaţia sângelui. I-au apărut răni pe picioare, nu se poate deplasa, iar Cornel se uită la ea cum merge în căruţ şi nu poate să-şi stăpânească lacrimile".

Aceeaşi sursă a continuat: „Silvia a ajuns să aibă doar 40 de kilograme. Acum s-a operat, deşi din cauza anesteziei acest lucru a fost riscant. Putea să nu reziste la operaţie, fiindcă are probleme şi cu inima".

1-2

Unirea Alba Iulia: Rotaru - Olah (S. Rădoi 80), Souza, Vujadinovici, Bucurică - Stanciu (I. Bălan 74), Dâlbea, Fl. Dan, C. Cristea (E. Bruno 66) - Veljovici, Jovanovici. Antrenor: Blaz Sliskovici.

Dinamo: Curcă - Scarlatache, Kone, Moţi, Pulhac - Torje, N'Doye (Boştină 40), Mărgăritescu, Alexe (D. Grigore 88) - An. Cristea, Niculescu (Ad. Cristea 60). Antrenor: Cornel Ţălnar.

Goluri: Fl. Dan 28 / An. Cristea 45+3, 69
Eliminat: Vujadinovici 71
Stadionul „Cetate": 5.000
Arbitru: Mugurel Drăgănescu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite