Calcule pentru titlul din Superliga. Farul poate deveni campioană etapa viitoare! Speranțele celor de la FCSB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După victoria cu Rapid, Farul a ajuns la 46 de puncte și are 6 peste FCSB și 8 peste CFR Cluj. Echipa lui Gheorghe Hagi este singura care stă la mâna ei pentru a câștiga Superliga, în timp ce urmăritoarele sale au nevoie de pașii greșiți ai constănțenilor pentru a spera la titlul de campioană.

Rapid nu a ținut pasul cu Farul. Foto Sportpictures
Rapid nu a ținut pasul cu Farul. Foto Sportpictures

Farul poate deveni câștigătoarea din Superliga încă din etapa viitoare. Condiția este să se impună pe terenul Universității Craiova, iar FCSB să nu facă mai mult de două puncte din meciurile cu Sepsi (etapa 7) și CFR (etapa 8), ceea ce este totuși greu de crezut, dar nu imposibil. În plus, CFR Cluj trebuie să obțină cel mult 4 puncte din meciurile cu Universitatea Craiova (etapa 7) și FCSB (etapa 8).

Formația lui Gică Hagi ar ajunge la 49 de puncte și ar avea un avans de 7 puncte față de rivale, suficient pentru a-și adjudeca titlul cu două etape înainte de final.

Farul mai are o posibilitate de a deveni campioană, și anume să învingă FCSB în meciul direct, iar CFR Cluj să nu câștige toate meciurile până la finalul campionatului.

Mihai Stoica e sigur că va învinge Farul

De partea cealaltă, și FCSB își face calculele pentru a deveni campioană, pentru prima dată după î perioadă îndelungată. Mihai Stoica e convins că roș-albaștrii vor lua titlul dacă în penultima etapă a play-off-ului, când se vor deplasa la Ovidiu, vor avea nevoie de victorie pentru a trece pe primul loc.

Ca scenariul lui MM să se îndeplinească, FCSB trebuie să le învingă pe Sepsi și pe CFR Cluj, iar Farul să nu câștige cu Universitatea Craiova. Altfel, chiar dacă roș-albaștrii vor câștiga 6 puncte din următoarele două etape și vor acumula 46 în total, nu-i pot depăși pe marinari după jocul direct nici cu un succes la malul mării, pentru că trupa lui Hagi va avea același punctaj al FCSB-ului (49) și avantajul că n-a beneficiat de rotunjire la intrarea în play-off.

Constănțenii au avantaj la egalitate de puncte

„Putem câștiga titlul în ultima etapă, dar trebuie să batem tot, inclusiv pe Farul. Până atunci, mai avem două meciuri (n.r. - cu Sepsi și CFR Cluj). Eu am spus înaintea meciului cu Farul (n.r. - 2-1), de pe Arena Națională, că vom câștiga sigur. Spun și acum răspicat că, dacă suntem la mai puțin de 3 puncte de Farul înaintea meciului direct, vom fi campioni.

Pentru asta, noi trebuie să câștigăm următoarele două meciuri, iar ei să se încurce la Craiova”, a spus Mihai Stoica la Orange Sport.

Farul mai are un atu uriaș față de FCSB și CFR Cluj. Ar fi avantajată în cazul egalității de puncte cu ambele echipe, deoarece nu a beneficiat de rotunjire la înjumătățirea punctelor la intrarea în play-off, în timp ce bucureștenii și clujenii au profitat de acest avantaj.

Clasament Superliga la vârf

1. Farul         7            4            2            1            16 – 9          46

2. FCSB         6            3            2            1            8 – 6            40

3. CFR Cluj    6            1            3            2            7 – 9            38

Programul FCSB-ului până la finalul sezonului:

Sepsi (a)

CFR Cluj (a)

Farul (d)

Rapid (a)

Programul Farului până la finalul sezonului:

Universitatea Craiova (d)

FCSB (a)

CFR Cluj (d)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite