Vedetele susţin campania „Noi facem un spital­“ prin mesaje video şi un gest sugestiv: Viaţa copiilor bolnavi de cancer atârnă de un fir de păr VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Susţinători ai campaniei #NoiFacemUnSpital FOTO Bursa de Fericire
Susţinători ai campaniei #NoiFacemUnSpital FOTO Bursa de Fericire

Tudor Chirilă (44 de ani), Andreea Esca (46 de ani), Pavel Bartoş (43 de ani) şi Alex Dima sunt o parte dintre vedetele care susţin demersul Asociaţiei Dăruieşte Viaţă de a construi un spital pentru copiii bolnavi de cancer.

Vedetele au postat pe conturile lor de Facebook un mesaj prin care îi îndeamnă pe români să doneze, însoţit de gestul de a-şi smulge un fir de păr: 

„Este un semnal de alarmă. Am făcut acest gest pentru că ceva trebuie să ne trezească şi să înţelegem un lucru extrem de grav. Vedeţi acest fir de păr? Este foarte subţire. Ei bine, viaţa multor copii bolnavi de cancer din România atârnă de un astfel de fir de păr. Noi toţi putem şi trebuie să îi ajutăm. Haideţi împreună să construim pentru ei primul spital de Oncologie Pediatrică din România. Un spital construit de oamenii mari pentru oamenii mici. Dacă ai văzut acest video, te provoc să faci acelaşi gest şi să-l postezi online, astfel încât această poveste să ajungă la cât mai multă lume. Să o facem cunoscută. Şi ce este cel mai important, donează!“.

„Într-o ţară în care mai mult se răstigneşte decât se construieşte, într-o societate marcată de scindare, acolo unde religia devine marketing politic, un popor fără direcţie şi care se împuţinează pe zi ce trece are nevoie să mai creadă, să spere şi să lupte. Şi cineva încă mai găseşte resurse să dăruiască. Asta e o cauză pe care chiar dacă alegi să nu o susţii, merită să o dai mai departe“, scrie Tudor Chirilă în descrierea video-ului postat.     

  

„Ştiu că noi, oamenii, suntem buni!“, îndeamnă prezentatorul TV Pavel Bartoş. 

    

Jurnalista Paula Herlo a prezentat într-un video, direct de pe şantier, primul spital din România care se construieşte exclusiv din donaţii: „Încet, încet se construieşte un spital de la zero, un spital pe care îl construim noi toţi, voi, cei care aţi donat şi cei care puteţi dona în continuare 2 euro cu SMS la 8844 cu textul «spital» sau 4 euro cu un SMS  la 8864 cu textul «spital»“. 

Acestei campanii s-au alăturat şi cântăreţul Smiley, prezentatorul TV Florin Busuioc şi actorul Marius Manole.

Eu fac ceea ce fac din iubire şi pentru iubire. Cred că iubirea, în general, este cea mai mare putere a noastră. Putem să o folosim pentru a schimba în bine lumea în care trăim“, scrie Smiley în dreptul postării sale.

Asociaţia „Dăruieşte Viaţă“ şi-a asumat misiunea de a ridica primul spital de Oncologie şi Radioterapie pentru copiii diagnosticaţi cu cancer din România. Este pentru prima dată când, în România, un ONG construieşte un spital de la zero, exclusiv din donaţii şi sponsorizări.

Proiectul a fost demarat în 2015. La început asociaţia avea în plan o clinică cu trei etaje, Secţia Oncologie, Departament Ambulator, patru camere sterile, o sală-buncăr pentru Scintigrafie, o sală-buncăr pentru Radioterapie şi o sală pentru Activităţi Educaţionale şi Recreere, dar a fost extins la şase etaje, adăugându-se şi un bloc operator modern, o secţie de terapie intensivă, una de chirurgie şi una de neurochirugie.

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite