Joan Rivers a fost înmormântată: glume, lacrimi şi cântece, într-o ceremonie funerară „în cel mai pur stil hollywoodian“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vedete de televiziune, staruri de cinema, membri ai familiei şi prieteni au asistat, duminică, la New York, la înmormântarea actriţei americane de comedie Joan Rivers. Ceremonia funerară nu a fost una obişnuită, glumele şi cântecele fiind ingredientele inedite ale unui serciviu religios privat.

Aşa cum şi-a dorit, ca înmormântarea sa să fie un eveniment monden demn de Hollywood, ceremonia funerară ţinută la Temple Emanu-El, una dintre cele mai vechi sinagogi aparţinând cultului iudaic reformat din New York, a atras multe vedete, agenţi de securitate şi foarte mulţi paparazzi. În 2013, în cartea „I Hate Everyone ... Starting With Me (n.r. - „Urăsc pe toată lumea... Începând cu mine însămi“), Joan Rivers scria că înmormântarea ei ar trebui să fie „un eveniment uriaş, în spiritul showbiz, cu lumini, camere video şi multă acţiune“. „Vreau paparazzi şi vreau mulţi ataşaţi de presă care să facă scandal! Vreau ca înmormântarea mea să aibă loc în cel mai pur stil hollywoodian!“, scria Joan Rivers în acea carte.

Printre alţii, la înmormântarea actriţei au fost prezenţi actriţa Whoopi Goldberg, care a purtat o pereche de încălţări în culori diferite, Sarah Jessica Parker, actriţa de comedie Kathy Griffin, magnatul Donald Trump şi jurnalista de televiziune Barbara Walters. De la funeralii nu au lipsit nici Kelly Osbourne, colega actriţei Joan Rivers din emisiunea „Fashion Police“, şi prezentatorul radio Howard Stern.

Acesta din urmă nu numai că a lăudat-o pe Rivers, dar a reuşit să provoace hohote de râs în rândul prietenilor şi familiei actriţei. El a numit-o pe Joan Rivers „cel mai bun prieten din lume, o soră mai mare şi o mătuşă nebună la un bar mitzvah (n.r. - ceremonie prin care evreii ajung la vârsta maturităţii)“. „Ea a luptat contra stereotipului potrivit căruia femeile nu pot fi amuzante. Ea este responsabilă de punerea covorului roşu în prime-time (n.r. - oră de maximă audienţă)“, a mai spus Stern. De asemenea, Mellisa Rivers, fiica actriţei, a stârnit râsete atunci când a citit o scrisoare pe care i-o scrisese atunci când aceasta era încă în viaţă.

Whoopi Goldberg FOTO Reuters

image

Participarea la ceremonia funererară s-a făcut pe bază de invitaţie, iar poliţia a controlat accesul în sinagogă, în timp ce ataşaţii de presă verificau identităţile participanţilor. Comediantul Jeffrey Ross a descris ceremonia ca fiind „sumbră, dar amuzantă“. „Nimic nu a fost în afara limitelor. Comicii au responsabilitatea de a pune o lumină deasupra celor mai întunecate lucruri din lume, iar Joan tocmai asta a făcut. Oamenii chiar au ţinut cont de acest lucru astăzi“, a spus Jeffrey Ross.

Donald Trump FOTO Reuters

image

În faţa sinagocii Temple Emanu-El, aproximativ 1.500 de persoane s-au adunat pentru a fi martori la acest eveniment. Fanii actriţei s-au declarat deranjaţi de faptul că nu au existat ecrane uriaşe pe care puteau să vadă ceremonia.

Mulţimea adunată în faţa sinagogii Temple Emanu-El FOTO Reuters

image

Actorul Hugh Jackman a cântat piesa „Quiet Please, There’s a Lady on Stage“ la finalul serviciului funerar care a durat puţin peste o ora, după ce, la început, Corul bărbaţilor gay din New York a interpretat o serie de cântece. De altfel, înmormântarea nu a avut un aer funebru, râsetele şi lacrimile fiind evidenţiate în aceeaşi măsură.

Howard Stern FOTO Reuters

image

Corul de cimpoieri al Poliţiei din New Yok a închis ceremonia, în aplauzele şi ovaţiile mulţimii prezente în faţa sinagogii. De altfel, o porţiune din celebra 5th Avenue din New York a fost închisă cu această ocazie, iar poliţiştii au organizat un culoar special pentru a permite accesul invitaţilor VIP la acest eveniment, arată Mediafax.

Sarah Jessica Parker FOTO Reuters

image

Între timp, Departamentul de Poliţie din New York investighează moartea acesteia, purtătorul de cuvânt al instituţiei declarând că orice deces care nu are o cauză naturală face obiectul unei anchete.

Actriţa Joan Rivers, care a suferit un stop cardiorespirator săptămâna trecută, a murit joi, la vârsta de 81 de ani, într-un spital din New York, potrivit unui anunţ făcut la momentul respectiv de fiica acesteia, Melissa Rivers. După stopul cardiorespirator suferit, Rivers a stat în comă indusă timp de mai multe zile. Medicii începuseră deja evaluarea stării creierului vedetei, pentru a vedea cât de afectat este de stopul cardiorespirator suferit.

Cu o seară înainte de intervenţia chirurgicală la nivelul corzilor vocale, în urma căreia a intrat în comă indusă timp de mai multe zile, Rivers a făcut mai multe glume, inclusiv unele despre moarte, în timpul unui show de comedie organizat la Laurie Beechman Theatre. „Am 81 de ani - şi aş putea muri în orice moment. Aş putea să mă prăbuşesc chiar aici şi voi veţi putea să spuneţi: «Am fost acolo!»“, a glumit artista americană.

Joan Rivers, cu numele de botez Joan Alexandra Molinsky, este considerată un pionier privind accesul femeilor în lumea comediei. A devenit cunoscută în anii 1960, printre vedetele alături de care a lucrat pe scena cluburilor de comedie din New York aflându-se nume ca Bill Cosby, Richard Pryor, Woody Allen şi George Carlin, despre care Rivers a spus că nu s-a simţit niciodată ca şi cum ar fi fost parte a „clicii lor“.

Stilul său direct şi autoironic a fost apreciat şi a atras mulţi fani, dar şi recunoaşterea meritelor de către industrie, iar în ultimii ani a devenit o acidă critică de modă, cu ţintă asupra vedetelor de la Hollywood. Rivers a câştigat un premiu Daytime Emmy pentru cea mai importantă gazdă a unui talk-show în momentul în care prezenta emisiunea Joan Rivers Show. Printre altele, Joan Rivers a scris 12 cărţi memorialistice şi de umor, cu succes enorm la nivelul publicului.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite