Citatul săptămânii: Radu Banciu: „Nu este nicio diferenţă între a te închina la Dumnezeu şi a te închina la un peşte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu
Banciu crede că problema din jurul predării religiei în şcoli
este „o
idioţenie a secolului XXI“ FOTO B1 TV
Radu Banciu crede că problema din jurul predării religiei în şcoli este „o idioţenie a secolului XXI“ FOTO B1 TV

Controversa din jurul predării religiei în şcoli dezbătută de Radu Banciu, „abandonul“ câştigătorul selecţiei naţionale Eurovision din Germania, părerea chefului Cătălin Scărlătescu despre restaurantele cu stele Michelin şi descrierea lumii mondene de către Cătălin Botezatu fac parte din evenimentele recente. „Adevărul“ vă prezintă cele mai importante declaraţii ale săptămânii.

Trupa Voltaj, care va concura în finala Eurovision 2015 România cu piesa „De la capăt“, a lansat single-ul „All Over Again“, varianta în limba engleză a melodiei din concurs. Single-ul „All Over Again“ este compus şi produs de membrii trupei Voltaj împreună cu Deepside Deejyas, Monica Stevens şi Andrei Leonte (primul câştigător „X Factor“), iar videoclipul, regizat de Dan Petcan, reuneşte cadre din scurtmetrajul „Calea Dunării“. Piesa, în ambele variante, trage un semnal de alarmă asupra situaţiei tuturor copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

La conferinţa de presă în care au fost anunţaţi finaliştii Selecţiei Naţionale, membrii trupei Voltaj – printre puţinii concurenţi care au o piesă în română – au declarat că vor face şi o variantă în limba engleză, pentru eventualitatea în care ar câştiga pe plan local şi ar urma să reprezinte România în competiţia internaţională de la Viena, „pentru ca mesajul cântecului lor să fie înţeles de toată lumea“.

Când am compus şi am lansat piesa şi campania «De la capăt», nu ne-am gândit că vom participa la Eurovision. Dar ne-am dat seama că acest concurs poate să ne ajute să facem cunoscută campania şi pe plan internaţional. Suntem convinşi că, dacă vom reuşi să câştigăm în România, vom reuşi să facem atentă toată Europa. Călin Goia, Voltaj

Nea Raţă este fermierul care îi va antrena pe cei 12 concurenţi din „Ferma Vedetelor“, noul reality show ce va debuta la Pro TV pe 9 martie.

Am fost ales să fac parte din acest proiect  în urma unor preselecţii şi m-am bucurat foarte tare deoarecere este o mare provocare pentru mine. Cred că pentru cele 12 vedete va fi mult mai greu decât pentru mine, deoarece sunt condiţii foarte grele, iar unii oameni se pot adapta mai uşor, iar alţii mai greu. Mă aştept ca cei mai trecuţi prin viaţă, să se descurce mai bine. De la cei mai tineri nu mă aştept să ştie foarte multe lucruri despre viaţa la ţară, dar sunt aici să îi învăţ, ca după trei luni să plece şi ei cu o diploma de fermier şi o experienţă frumoasă. Nea Raţă, fermier

O seară la restaurant poate fi unul dintre cele mai plăcute lucruri. Nu şi dacă eşti bucătar şi cu-atât mai puţin dacă eşti în „Iadul Bucătarilor“. Din 9 martie, 20 de pasionaţi vor intra în „Hell’s Kitcken“ pentru a demonstra cât de pricepuţi sunt. Ce provocări îi aşteaptă am aflat de la chef Cătălin Scărlătescu, la Adevărul Live. Cheful ne-a mărturisit, însă, şi încercările la care este supus el însuşi, zi de zi, într-o bucătărie profesionistă.

Noi n-am trecut de clasa I în bucătarie şi vrem direct masterat.  Peste 15-20 de ani nu vor mai fi deloc stele Michelin, cred eu. Eu sunt supărat pe cei de la Michelin că nu au dat stele pentru McDonald’s. E junk-food, dar sunt profesionişti în ceea ce fac, în gust şi service. Ca să poţi să iei stele trebuie să treci de anumite etape. Am mâncat în foarte multe locuri cu stele Michelin. Putem doar să vorbim pe marginea subiectului cu stele Michelin o mie de ani. Nu avem spectatori în România pentru aşa ceva. Nu avem şosele şi vrem stele Michelin? Câţi din cei potenţi financiar ştiu ce înseamnă mâncarea? Eu învăţ de la fiecare om, chiar şi de la o băbuţă. Cătălin Scărlătescu, bucătar şi chef la „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“

Jurnalistul Radu Banciu a abordat, în cadrul ediţiei din 3 martie a emisiunii „Lumea lui Banciu“, difuzată de B1 TV, problema predării religiei în şcoli, fiind de părere că întreaga dezbatere care a împărţit societatea românească în două tabere este „o idioţenie a secolului XXI“.

Lăsaţi-mă să mă ridic împotriva acestei idioţenii a secolului XXI. Încă o dată spun. Religia nu este decât o poveste. Lăsaţi-ne dracului în pace. Este o minciună gogonată, o poveste. Aşa putem să aducem ode cui vrem noi.  Este incredibil câtă importanţă se acordă unui lucru care nu are nicio legătură cu contemporaneitatea. Este o legendă şi atât. Ne închinăm toată ziua ca nişte tăntălăi. Nu este nicio diferenţă între a te închina la Dumnezeu şi a te închina la un cântăreţ de muzică populară sau la un fotbalist sau la un peşte. Este o tâmpenie (…) Religia este o vorbă goală care a alimentat societatea din cauze naturale. Haideţi să ne lepădăm de prostiile astea. Lăsaţi-i pe copii liberi. Fiecare are dreptul să spună ce vrea despre orice (…) Lăsaţi-mă cu făcutul lumii. Asta ne interesează pe noi? Cine a făcut lumea? Când noi suntem vai de mama noastră. (...) Mi se pare halucinant. Religia este capcana celor care au fost prinşi în ea. Religia este o ipocrizie în care fiecare minte cum se pricepe mai bine. Oameni curaţi nu există. Se duc la biserică toţi borfaşii neamului. Radu Banciu, realizator TV

Alexis Conran, expert în escrocherii, demonstrează, în fiecare sâmbătă, la Discovery Channel, cum poate învinge experţi din domenii diverse folosindu-se de anumite trucuri imperceptibile, care solicită atât mintea, cât şi trupul. Cu o combinaţie între „magie“, ştiinţă şi tehnologie, Alexis aduce în noua serie „Man vs Expert“ o nouă percepţie asupra iluziilor din secolul XXI.

Mulţi greşesc crezând că, dacă ştii să faci nişte trucuri magice, automat te poţi numi magician. Nu e deloc aşa. E ca şi când ai spune că, dacă eşti capabil să memorezi câteva replici, eşti deja actor. Magia înseamnă să ştii să spui poveşti.  Avem nevoie de mai mulţi magicieni tineri şi buni, care să fie pasionaţi şi să aibă de spus poveşti în spiritul marilor tradiţii, precum Houdini şi toţi ceilalţi magicieni minunaţi. Cred că acum am ajuns într-un stadiu în care ne lipseşte ceva din măreţia lor. Asta poate şi din cauza modului în care funcţionează societatea zilelor noastre, fiindcă ne place să consumăm, suntem consumatori de divertisment. Dar cred că magia încă poate avea un viitor strălucit. Cu condiţia ca lucrurile să evolueze şi să se mai schimbe în acest domeniu. Alexis Conran, expert în escrocherii

Designerul de modă Cătălin Botezatu a vorbit, în cadrul unui interviu acordat ziarului „Adevărul“, despre noua lui emisiune, „Supermodels“, difuzată în fiecare sâmbătă şi duminică de Kanal D, de la ora 22:15, dar şi despre educaţia spartană primită de la mama lui şi despre întâlnirea cu Gianni Versace.

Care lume mondenă? Nu există viaţă şi lume mondenă în România.  Este o spoială, o mizerie socială. Numai dacă priveşti la televizor şi vezi exemplele pe care televiziunile le dau societăţii, îţi vine să vomiţi. Lumea mondenă la noi înseamnă femei siliconate, nonvalori, asta nu e lume mondenă. Oamenii care contează sunt nişte oameni simpli, modeşti, chiar dacă au bani, care preferă să fie mai retraşi, să stea în umbră şi să-şi consume viaţa altfel decât să apară pe la televizor şi să spargă bani etalând o bogăţie care ar deranja prin opulenţă societatea destul de şubredă. Lumea mondenă este o spoială continuă a unor personaje care nu ştiu cum să se mai reinventeze, dar care nu au nicio bază. Dacă stai să faci o analiză, vezi că în ultimii 20 de ani au apărut diverse personaje, chiar şi în modă, foarte multe, dar au fost nişte meteoriţi – au apărut şi au dispărut, nimeni nu a reuşit să rămână, să-şi lase amprenta. Fac parte din această lume, dar nu înseamnă că o accept.  Cătălin Botezatu, cretor de modă

Ann Sophie va reprezenta Germania la concursul Eurovision 2015, după ce, iniţial, Andreas Kümmert a fost anunţat câştigător, dar a refuzat, în direct, pe motiv că „nu este în formă“ pentru o astfel de provocare.

Nu sunt în cea mai bună formă să accept asta acum.  Dau titlul meu către Ann Sophie. Ea este mult mai potrivită. Eu sunt doar un mic cântăreţ. Andreas Kümmert, cântăreţ şi participant la selecţia naţională din Germania
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite