Totul despre Şcoala de Televiziune „Tudor Vornicu“, împreună cu Vlad Ionescu, la Adevărul Live
0În studioul Adevărul Live a venit prezentatorul TV, Vlad Ionescu, care ne-a spus totul despre cum poţi deveni vedetă în televiziune. Fondator al Şcolii de Televiziune „Tudor Vornicu“, jurnalistul ne-a împărtăşit din secretele unei cariere în media, într-o emisiune moderată de jurnaliştii „Adevărul“, Sabrina Valeriu şi Cătălin Ioniţă.
Cele mai importante declaraţii:
„Fiecare dintre noi simte că trebuie să dea mai departe. Vin copiii ăştia din spate cu idei noi, cu tot ceea ce e nou în societate, cu subiecte interesante. Atunci latura financiară păleşte. Anual avem între 300 şi 600 de cursanţi la Şcoala de Televiziune «Tudor Vornicu». Capacitatea şcolii e de 800 de locuri. Cu cât este numărul mai mare de cursanţi, cu atât rezultatele vor fi mai bune. Şcoala se va ieftini de anul acesta, rate de 89 de euro pe lună. Fiecare om poate să vină cu sau fără diploma de Bacalaureat. Colegi de-ai mei din televiziune nu au această diplomă sau o facultate făcută“, spune Vlad Ionescu, Fondator al Şcolii de Televiziune „Tudor Vornicu“.
„Şcoala a pornit cu trei luni de lecţii. Apoi ne-am dus către şase luni şi spre ciclul de un an de zile. Dar nu mereu au funcţionat din punct de vedere al rezultatelor. Din 1.500 de cursanţi, 1.200 au terminat şi sunt angajaţi în industria media. Anul acesta avem un plan de a deschide filiale din diverse oraşe“, mai spune jurnalistul.
Vlad Ionescu FOTO David Muntean
„Cursanţii sunt atraşi de partea editorială. Foarte mulţi vor să devină prezentatori atunci când pornim cursurile. A fi prezentator înseamnă încununarea unei cariere, aşa le spun de la primul curs. Pentru a ajunge un prezentator bun trebuie să fi fost un reporter bun şi să ai o cultură informaţională excelentă. După ce se termină şcoala, 90% vor să devină reporteri, vor să înceapă de jos pentru a-şi stabili o bază solidă“, mai spune acesta.
„Televiziunea este o chestie serioasă precum face CNN, dar se leagă şi de ceea ce face Dan Capatos. Asta este realitatea, iar noi îi învăţăm. În toamna aceasta, de pe 15 octombrie, va începe şi şcoala de televiziune pentru copii. Este un proiect educativ, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, copiii pot apărea la emisiuni, se pot duce la casting-uri. E vorba şi de dezvoltarea personală. Mai avem secţiuni de radio online. De-a lungul timpului au trecut ca invitaţi Andreea Raicu, Mihai Răzvan Ungureanu, Ion Iliescu, Mircea Geoană, Corneliu Vadim Tudor. Anul acesta a fost o masă rotundă cu Mihai Tatulici, Emil Hurezeanu şi Doru Bucşu, totul s-a transformat într-un talk-show inedit“, povesteşte Vlad Ionescu.
„Îi învăţăm şi ceea ce se întâmplă în spatele camerelor, avem un departament financiar. Îi învăţăm despre audienţe, despre prime-time. În momentul în care ajungi să lucrezi trebuie să ştii limbajul. Noul site chiar a fost lansat, e un site cu modern. Nu este o şcoală tipică, e o atmosferă prietenească care ar trebui să funcţioneze orice redacţie. Noi nu facem teorie, ne axăm pe partea practică“, arată Vlad Ionescu.